keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Sprintterien jalanjäljillä

Ei tuu Annalasta sprintteriä, ei. Wigglen joulupukin lähetettyä uudet adiokset (limet kuvassa ja siinä sivussa otin kokeiltavaksi K-Swissin K-Onat mahdollisiksi kisakengiksi), oli tänään ohjelmassa 200m vedot. En ole koskaan aiemmin tällaista treeniä tehnyt, joten piti vähän kysellä ammattilaisten apua miten näitä lyhyempiä vetoja oikein juostaan.

Tarkoituksenahan mulla näille 200m vedoille on saada vastapainoa pk-junnaukselle, ylläpitää ja jopa kehittää nopeutta ja saada juoksuun väljyyttä ja vk-lenkkeihin helppoutta ja rentoutta. Ajatuksena siis oli juosta 10x200m kovaa, mutta rennosti, eikä ole tarkoitus hapottaa.

Noh, yritin pysytellä Haaviston vanavedessä, joka tuntui sekin olevan ihan siinä mahdollisuuksien rajamailla, vaikka toisella on toinen jalka ja alaselkä pois pelistäja minä taas terve kuin pukki ja omasta (sekä äidin) mielestä sairaan kovassa kunnossa.

Alle ensin 3,5km verkkaa ja tähän perään sitten pääsetti, eli 9x200m 1min kävely/hölkkä-palautuksella. Päätin jättää viimeisen vedon vetämättä, kun kaksi viimeistä oli jo kaukana rennosta laukasta. 200m ajat säälittävät: 37.2, 38, 37.8, 38, 38.1, 37.5, 37.1, 35.2, 34.3. Samaan aikaa pyrinnön sprintteritytöt heilahtelivat molemmin puolin ohi, joten syytä vaan pitäytyä näissä diesel-lajeissa.

Jokatapauksessa treenistä jäi hyvä fiilis, varsinkin kun oli 2min palautellut taas keuhkoihin ilmaa ja jalat oli taas normaalit. Tarkoitus olisi nyt vaihdella viikottain 10x200m ja 6x1000m välillä. Loppuun vielä 4km verkkaa ja homma olikin bueno.

Ei kommentteja: