lauantai 18. joulukuuta 2010

Aamupalaksi perusjyrsintää pirkkalaiseen tapaan


No okei, ennen pääaamupalaa toki kattilallinen puuroa, kananmuna, mehua ja kuppi kahvia. Sit vekut autoon ja Pirkkahalliin kärvistelemään. Siellähän Ilmo "the Diesel" jo juoksikin rataa ympäri ja lisäksi muu porukka (Pete, Jiri, Marko, Teemu ja Terhi) kasaili systeemejään pystyyn. Ilmolla oli ensimmäistä kertaa uusi morsian (P3) mukana ja ilme olikin kuin ajokoiralla. Lisäksi aamu-ysistä hallilla pörräili kohtuu nippu sprinttereitä (maratoonareita ja muita pitkän matkan juoksijoita) ja muutama teeveestä tuttu (Boman, Antti H ja Heikkilän Jussi).


Joten tunnelma alkoi olla varmista perusjyrsimistä varten. Lauantaina oli ohjelmassa totuttuun tapaan pidempi peruskuntotreeni pirkkalaiseen tapaan, eli 1h30 fillaria + 40min juoksua + 50min fillaria + 20min juoksua + 10min fillaria. Treeni maistui taas tosi hyvin ja fiilis korkealla kun meno on vaivatonta. Pidin nyt hiukan korkeampaa kadenssia (90 keskari) ja aloitin hiukan varovaisemmin kuin normaalisti. Ensimmäinen juoksupätkä meni aerobisen kynnyksen tuntumassa (alle siis) 5:15/km vauhtia ja tuntuma helppo. Nostin hiukan pyöritystä seuraavalla stintillä ja jälkimmäinen juoksuosuus lipsahti aavistuksen verran kovempaa (5:10/km) ja sykekin oli jo ajoittain ylikin kynnyksen, mutta kohtuu maltillinen kuitenkin. Viimeiset 5 kierrosta taas totutusti takasuora rennosti spurtaten (4x60m). Loppuun vielä kymmenen minsaa verraa fillarilla ja 3h30 olikin taas täynnä, ettei ehtinyt edes kissaa sanoa.

Kyllä nää lauantain duathlon-reenit porukalla menee niin nopeasti ja vaivatta, että tarvii kyllä yrittää jyystää näitä niin usein kuin ehtii. Ja kroppa kiittää.

Ei kommentteja: