sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Viikko 7 - Uintia ja pidempiä treenejä

Sopivan monipuolisen viikon sain veivattua kasaan hyvällä fiiliksellä. Ja tämä oli siis omalla mittarilla kolmas vähän raskaampi viikko putkeen. Mulla se siis tarkoittaa 13h30 määrää ja mukavasti tehoja mausteena siellä sun täällä ja yksi kovempi testi, tällä kertaa uiden. Tuli myös kokeiltua 2h hierontaa torstaina ja siihen perään parin päivän lepo/palauttelu, joka toimi kyllä kuin junan vessa. Mutta ei huolta la-su treeneillä sai kyllä sopimoilleen kintut taas väsytettyä

Uintia tuli tällä viikolla kasaan mukavasti viisi kertaa, mutta ei ollut yhtään ylikovaa settiä, että laatta olisi käynyt kurkkaamassa huulilla. Uinti on testinkin mukaan ihan aikataulussa, edelläkin, mutta paljon on tarkoitus vielä kesään mennessä parantaa. Isoimmat ongelmat on tällä hetkellä yläkropan jäykkyydestä johtuen käsivedossa, erityisesti molemmissa ääripäissä: vedon alku ja loppu. Lisäksi vauhtikontrolli ei ole vielä alkuunkaan selkäytimessä. Nämä kun saa kuntoon, niin alkaa olla jo homma hyvällä mallilla.

Pyörässä tuli tehtyä kaksi n. 2h trainer-sessiota, jossa 3-6min tehopätkiä mukana. Tuo ylärekisteri fillarissa on edelleen yksi heikkous ja se toki vaikuttaa myös sitten alemmilla tehoilla. Eli lihasvoimaa tarvii saada oikeisiin paikkoihin, että saadaan kropasta enempi irti kun ei kintut jarruta vauhtia. Laktattitestin mukaan aerobinen kynnys on 139/170W ja anaerobinen 152/220W. Watit ei tietenkään ole kauhean vertailukelpoisia ja muihin wattimittareihin, vastuksiin ja watbikeihin, mutta pääasia on sykkeet ja tietty testien tekeminen aina samalla trainer+wattimittari-kombinaatiolla.

Juoksu tuntui tällä viikolla petollisen hyvältä ja muutaman pykälän sai lisätä vauhtia matolla vk-treenissä. Erityisesti hieronnan jälkeen lauantain pitkis tuntui kyllä tosi hyvältä ja jarrua sai lyödä koko ajan koneeseen.

Ensi viikko pidetäänkin sitten todella kevyenä. Mulle nämä kevyet viikot on ehkä niitä vaikeimpia, enkä ole osannut niitä tarpeeksi kevyenä pitää. Nyt kuitenkin vakaa aikomus on, että 8h ei ylity ja pidetään jopa lepopäiväkin.

Viikko 7 - Toteutunut

Ma Uinti 1h10
Ti ap Juoksu 30min
Ti Pyörä 2h, trainer + tekniikka ja 3x3min isolla vaihteella tehoja
Ke ap Uinti 45min, kevyt
Ke Pyörä 30min + Juoksu 1h20, vetoja
To ap Pyörä 15min + Lihaskuntopiiri & vetokumit 35min
To ip Hieronta 2h
Pe Uinti 45min
La ap Uinti 30min, 1km testiuinti märkäpuvulla
La p Juoksu 2h, pitkus + ruskot
Su p Uinti 1h30, kestävyys
Su ip Pyörä 1h45, kevyt trainer + 4x6min tehoja

Yhteensä 13h30

Viikko 8 - Suunnitelma
Ma Uinti 1h30
Ti Pyörä 1h, kevyt + tekniikka
Ke ap Uinti 30min
Ke ip Juoksu 45min, kevyt
To Pyörä 1h
Pe Lepo
La Uinti 1h (kuvaus?)
Su Yhdistelmä 2h15

Yhteensä 8h

Ei kommentteja: