keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Urheileva nuoriso Pirkkahallissa

Olihan meitä tosiaan eilen minä ja Günther eilen Pirkkahallissa. Lisäksi joku veteraani (pojat 60v sarjassa) viritteli koneistoaan veteraanien SM-kisoihin. Muuten olikin sitten hiljaisempaa. Suomen urheileva nuoriso siis pääpiirteittäin tässä.

Ohjelmassa meillä oli sellainen 2h30 yhdistelmätreeni ja sitten pienen tauon jälkeen lihaskuntoa, venyttelyä ja palauttelua 1h.

Vajaa 2h tehtiin alle yhdistelmää ja mukana oli lyhyitä tekniikkaosioita, sekä myös tempopätkiä fillarilla. Tuon vajaan kahden tunnin jälkeen sitten suoraan pyörän selästä juoksuun all-out 5km. Hiukan oli väsyneet jalat tuosta alle tehdystä treenistä tai sitten muuten vaan ei ollut ihan lentoa menossa. Ekat vajaa 2km meni vielä kohtalaisesti, sitten alkoi oikea takareisi nykimään krampin merkiksi ja juoksusta tuli vähän varovaisempaa ja jäykempää (lue = hitaampaa). Loppuaika 20.22 ihan ok väsyneillä jaloilla. Kilsat ja loppusykkeet kilsojen lopussa: 3.48/169, 4.01/173, 4.09/175, 4.16/176, 4.08/182. Alku lähti taas liian kovaa liikkeelle, erityisesti eka 300m kuin tykin suusta ja tuossa kohtaa jo alkoi keuhkot ekaa kertaa haukkoa happea kuin kala kuivalla maalla. Tuossa kohtaa sitten rauhoitin hiukan vauhtia. En tiedä sitten vaikuttiko tuo katapultti-lähtö myös tuohon takareiden nyppimiseenkin.

Pienen tauon ja safkailun jälkeen sitten kevyt 45min lihaskuntopiiri, maustettuna vetokumeilla ja yläkropan venyttelyllä ja perään vielä kevyttä pyörittelyä 30min spinning-pyörällä. Eli, kohtalainen setti viikolla tehtynä.

Ja tänä aamuna sitten tikkana altaaseen klo 7.00. Ohjelmassa palauttavaa uintia ja erityisesti oikean käden käsivedon tekniikan hiomista. Kyllä on tuskaista päästä eroon vääristä, pinttyneistä liikeradoista. Onneksi sattui olemaan Nokian Weissmüller, Mikko, paikalla "kuvaamassa" veden alla ja paikallistamassa ongelmapesäkkeen ydintä. Hommahan menee perseelleen jo alussa, kun pitäisi saada ote vedestä ja kyynärpää pysymään korkealla paikallaan. Eli veto lähtee nyt kyynärpää edellä ja siitä seuraa tuhansia muita ei-toivottuja asioita, kuten tuo jännä koukkaus vatsan alle. Lättäreillä sain jo vedon menemään kutakuinkin oikein, mutta täytyy edelleen koko ajan keskittyä tiukasti ja olkapään lihakset oudokseltaan väsyvät. Kytkin jalat myös pois häiritsemästä pulliksella, että pystyy keskittymään tuohon yhteen asiaan. Naturalina käsi tekee edelleenkin koukkauksia ja väsyneenä myös lättäreillä, mutta alku parempaan tämä nyt ainakin oli. Lääkitys on aloitettu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Et sitten pitänytkään sitä? :-)

En todellakaan ole mikään uima-asiantuntija, mutta olen hinkannut samaa vaivaa.

Hyvä treeni: Pullari jalkoihin, vasen käsi suoraan eteen ja yhden käden vetoja keskittyen siihen oikeaan käteen. Tuossa pystyy jopa katseella vähän seuraamaan käsivetoa. Mielikuvana käden vienti tynnyrin yli/ympäri on ihan havainnollinen.

Lohduttavaahan tässä on se (kuten mulle valmentaja totesi) että kun on tehnyt satoja tuhansia vääriä toistoja niin ei se vaadi kuin vähän enemmän niitä oikeita. :-)
J

kaapo kirjoitti...

Kiitti vinkistä, J, jotain tuon tyyppistä olin ajatellutkin. Minäkin sain yhdeltä entiseltä uimarilta hyviä kannustuksia: "ei kannata lannistua, ei kaikki aikuisena uimaan opettelevat opi välttämättä koskaan uimaan kunnolla". Hei, thanks!