maanantai 26. joulukuuta 2011

Tapsanpäivän tansseissa

Näinä joulun yltäkylläisyyden aikoina meidän on hyvä hetkeksi pysähtyä ajattelemaan niitä 175.000 onnetonta, jotka joutuvat asumaan Turussa. Ja muistelemaan hartaudella sitä kaveria, joka pyörii pimeessä Pirkkahallissa 50km lenkkiä 300m radalla.

Nojoo, suunnistettiin Tapsan päivän kunniaksi Litmasen kanssa hölkkäillen kohti Kangasalaa ja paluu Kaukajärven toiselta puolelta, sekä Kalevankankaan kauttapallona vielä Kalevan uimahallille. Kurvasin ringille mukaan Jankasta, suoraan anopin kinkkupöydästä, joten energiat ei pitäisi ainakaan loppua.

Aika mukavaa oli alkumatka läpsytellä ilman pipoa ja hanskoja auringonpaisteessa ja perseessä puhalteli mukava myötäinen. Vastapallo tulikin sitten Kangasalla kun kurvattiin takaisinpäin. Välillä puhalteli perin vittumainen vastatuuli, mutta onneksi se oli jo hiukan vaimentunut aamusta, eikä osunut hermojen ytimeen kuin ajoittain puuskien muodossa.

Paljon paremmin kintut kesti tällä kertaa iskuja ja pitkän lenkin rasitusta verrattuna edellisen kerran 33km lenkkiin 3 viikkoa sitten. Mutta yllättäen aivokurkiainen alkoi jo taas takasuoralla siinä reilun 20km kohdalla taas huutelemaan ruoan perään. On se kumma, ettei tuollaisellakaan joulun tankkauksella pysy tuon kummemmin nälkä aisoissa. Pete ei tainnut ekaan pariin tuntiin edes taas juoda mitään. Kumma tyyppi.

Viimeiset 4km tuli oikeastaan taas aika lennokkaasti kun kaarsin Kalevankankaalta vielä takaisin Jankaan ja persiissä viuhui taas myötäinen ja reittikin oli alamäkivoittoista, tai ainakin tuntui. Reilu 3h meni taas mukavasti ja mittarissa oli lopussa vajaa 35km tanssahtelua Tapsan kunniaksi.

Kuvassa muuten reippaan näköisiä poikia vauhti-iloittelussaan. Ketä lie?

2 kommenttia:

moguli kirjoitti...

Kovakuntoisia janttereita. Eihän kavereilla ole tullut edes hiki :)

kaapo kirjoitti...

No ei niin ja nuoria kuin perkeleet. Nykyään vain ja ;)