sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Takaisin räntäsateeseen

Viimeinen viikko meni Toscanassa yllättäen siivillä, mutta toisin kuin lyhyemmillä lomareissuilla, nyt ei tullut loppupaniikkia mitä vielä ehtii loppuaikana tehdä, eikä muuten mitään kyllästymistä tai koti-ikävää, notta pitäisi päästä pois. Sen sijaan imettiin viimeiset auringonsäteet allasalueella, sekä myös nauhoitettiin kovalevylle panoraamakuvia Toscanan maisemista. Käytiin vielä viimeisellä viikolla lounasreissulla Lucignanossa ja iltareissulla Cortonassa. Alkoi viimeisellä viikolla olla jo turistit todella vähissä, vaikka lämpötila huiteli vielä 25:ssä. Tämähän ei tietenkään ollut kuin pelkästään positiivinen juttu. Sään suhteen kävi kohtalainen munkki, sillä keskiviikkona lämpötila huiteli 26:ssa ja torstainakin vielä 23:ssa, perjantai-iltana lennettiin takaisin ja sunnuntaina lämpötilaennustus oli Toscanassa 7 astetta. No, Suomessa oli vielä piirun verran vittumaisempi keli odottamassa ja bemari odotteli Helsinki-Vantaalla sliksit alla.

Treenattua tuli viimeisellä viikollakin kohtuullisen hyvin ja vaikka la ja su Suomessa olenkin jo kevennellyt ja lepäillyt, viikkosaldoksi tuli 15h. Kaksi viimeistä lenkkiä Toscanassa - 3h20 pyörä torstaiaamuna ja 2h juoksu perjantaiaamuna kulkivat parhaiten koko reissun aikana. Eli siinä mielessä ainakin homma oli nousujohteista. Viimeisellä viikolla mankeloin kuitenkin pääosin tasamaalla, sen verran alkoi nimittäin olla aamuisin, että erityisesti laskuosuudet alkoi olla näpit ja yläkroppa niin jäässä, ettei sinne mielellään enää lähtenyt. Mutta aivan loistavia reittejä löytyi Toscanan laaksostakin.

Ihan mukavasti sai tehtyä sitä perustreeniä ja tehot oli tarkoituksella paitsiossa, eli mopo ei keulinut niin kuin kuvasta näkyykin. Fillarivauhdeista on vähän hankala sanoa mitään, kun reitit oli vähän erilaisia kuin mihin on tottunut. Juoksuvauhdit sen sijaan paranivat huomattavasti reissun aikana. Ja puhun nyt siis aerobisen kynnyksen ja sen alapuolella olevien tehojen vauhdeista. Jonkinmoista sykejumia on ollut viimeisellä viikolla havaittavissa, eli peruslenkit menevät jo naurettavilla sykearvoilla, en ole aiemmin edes pystynyt kunnolla fillaroimaan 120 sykkeellä ja nyt meni reilu kolme tuntia noilla tehoilla ihan kelpo vauhtia. Juoksussakin parin tunnin lenkit 130 sykkeellä meni helposti ja ihan hyvää vauhtia, lisäksi syke ei lähtenyt kiipeilemään lenkin lopussa, niin kuin mulla usein pakkaa tehdä. Samoin sitten yläpäässä ne muutamat vedot 170 sykkeellä tuntui karmeilta ja sykkeiden nosto työn takana. Tämä kaikkihan oli tietysti ihan odotettua kun määrät kasvaa. Uinnin vähyys tietysti hiukan harmitti, mutta olin varautunut etten ui minuuttiakaan pahimmillaan. Kaikenkaikkiaan siis olen tyytyväinen tähän viisiviikkoiseen ja tästä on nyt hyvä lähteä varsinaiseen treeniin Suomessa.

Tästä eteenpäin laitetaankin sitten uintia kuntoon isolla kädellä. Tarkoitus uida 5 kertaa viikossa (useamminkin, jos vaan saa mahtumaan aikatauluihin) ja pitää nyt hiukan miettiä millä viikkorytmityksellä tästä saisi revittyä maksimaalisen hyödyn ja riittävän moinipuolisuuden. Tänään jo kävin hiukan kättelemässä vettä Kalevassa ja yllättävän hyvin sitä osasi vielä uida. Nenäklipsun kanssa uintia ei edes oikeastaan huomannut. Pahoja koukkuja ei käsivedoissa näkynyt. Käden palautus tulee vähän korkealta ja potkut hiukan harottaa. Ja vauhti tietystikään ei ole päätä huimaavaa, vaikken kellotellutkaan. Mutta kun samalla sadalla uiskenteli Hastin Jamo, niin eron huomasi sokeampikin. En pysynyt pidemmissävedoissa mukana edes 25 metrin vertaa. Nyt tarkoitus siis vetää kevyttä treeniä 5-6 päivää (joista siis jo 2 mennyt) ja sitten taas määrää vähän enempi koneeseen, mutta ei tietenkään samanlaisia tunteja kuin lomalla, ollaan nyt kuitenkin realisteja.

Viikko 43

Ma Juoksu 1h30, pk
Ti ap Pyörä 2h, kevyt
Ti ip Uinti+Venyttely+Vetolaite 50min
Ke Pyörä 2h + Juoksu 30min, vk
To ap Pyörä 3h20, pitkis
To ip Vetolaite+Venyttely 30min
Pe Juoksu 2h, pitkis
La Lihaskuntopiiri 30min + Venyttely 15min + Juoksu 15min
Su Uinti 45min + Venyttely&Vetokumit 30min

Yht 15h

Ei kommentteja: