lauantai 3. marraskuuta 2012

Uintikuuri

Toscanan reissun jälkeen seuraava "projekti" onkin sitten ihan rehellinen uintikuuri, jonka aikana olisi tarkoitus pistää uinti kesää varten jo edes siedettävään kuntoon. Ja sehän tapahtuu a) uimalla paljon b) monipuolisesti c) usein ja säännöllisesti.

Projekti alkoi tällä viikolla jatkuu intensiivisesti tämän vuoden loppuun ja aavistuksen panostusta tiputetaan vuoden vaihteessa, että ehtii muitakin lajeja treenata. Ja maaliskuun lopussa pitäisi sitten olla jo uimari, jota aletaan sitten niputtaa pikkuhiljaa avoveteen.

Vakaa aikomus olisi uida viisi kertaa viikossa, joista yksi olisi kestävyyspainotteinen, toinen nopeus, kolmas vauhtikestävyyttä ja kaksi kevyttä. Jokaisessa treenissä on tekniikkaosio alussa, kun on vielä kohtuu freesinä. Ja tekniikassahan korjattavaa riittää enempi kuin riittävästi. Lisäksi peesiuintia uidaan aina kun sattuu siihen tilaisuus, eli sopivat räpylät joita seurata. Onneksi jengistä löytyy muutava sopiva pari tähän hommaan.

Testejäkin olisi tiedossa riittävästi. Ihan alkuun tietty kuvaus ja analyysit ja sovitaan tarkemmin mihin panostetaan. Aerobinen kynnys uinnissa olisi tarkoitus myös testata vielä tämän kuun aikana, eli 15x100m sekä lätpul, että natural. Kerran kuussa olisi myös tarkoitus uida tonnin testi märkäpuvulla, ainaskin sitten kun pitkä rata aukee. Pitää vähän miettiä uiko sitten 25m radalla tätä ollenkaan.

Ongelmapesäkkeitähän on yllin kyllin. Tarvii vielä vähän tarkemmin analysoida, mutta ainakin nämä menee pieleen: 1. uintiasento, jalat ui syvällä 2. käsiveto tehoton tai menee jotenkin läpi (en osaa sanoa näkemättä vedenalaista kuvausta ja analyysiä vielä tarkemmin mikä menee pieleen) 3. käden palautus liian korkealta 4. uinnin epäsymmetrisyys. Tekniikkavirheiden lisäksi heikkouksia on 5. liikkuvuus ja 6. vauhtikontrolli, joita myös tuunataan kuntoon.

Tämä viikko on jo aloitettu tutustuminen taas uintiin ja pohjilta aloitettiin, koska kolme kuukautta on menty lähes uimatta. Yllättävän hyvin siihen on taas päästy kiinni, eikä se lähtötila nyt ihan niin katastrofaalinen ole kuin kuvittelin. Pientä lisähaastetta toi nenäklipsi, jolla uin jatkossa aina, niin vältyn toivottavasti tämän vuotisen kaltaisilta nenäpäiviltä. Nyt kun on muutaman kerran sillä uinut, niin ei sitä oikeastaan enää huomaakaan. Tällä viikolla sain uitua 4 kertaa ja ensi viikolla lisätään pökköä pesään. Pikkasen on jo selailtu myös tuota kuvan "SwimSmooth" - kirjaa, josta olisi myös tarkoitus ammentaa oppeja.

Niin, heroistiseltahan tämä suunnitelma kuulostaa, mutta onneksi on Tajuttoman hyvä jengi kasassa nuilla uintivuoroilla, niin saa sopivaa kiriapua, notta saa itsestä enemmän irti.

Lähtisköhän näillä kunnon kosto uintiruholle Joroisilla ja Barcelonassa?

Ei kommentteja: