keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Kohdistuslaukaukset tehty













Noniin, tästä se nyt alkaa. Nimittäin varsinainen treenaaminen kohti Itävaltaa ja IM-kisoja. Viime vuonna menetin Ironman-neitsyyden Kööpenhaminassa (http://tajut.blogspot.com/2010/08/challenge-copenhagen-1582010-ironman.html) ja ihastuin tähän brutaaliin, vaativaan, mutta niin mahtavat fiilikset antavaan kuninkuusmatkaan välittömästi.

Nyt on ilmoittautuminen hoidettu, majoitus varattu ja tavoitteeksi asetettu 11h alitus. Viime vuoden Challenge Copenhagen taittui aikaan 12h1min, joten tunti pitäisi saada pois. Helppohan on vain todeta, että kunhan vaan välttää tällä kertaa rengasrikot (joihin tuhraantui tunti), niin tämä on helppo nakki. Ironman-matka ei kuitenkaan ikinä ole helppo nakki, vaan parametreja on niin paljon ja kesto niin pitkä, että harvemmin kaikki menee ihan tuubiin. On siis varauduttava aina yllätyksiin ja yrittää ottaa ne etukäteen huomioon, jos ne vaan on omassa kontrollissa.

Muutama ajatus kuitenkin tuon 11h alituksen takana. Uinti pitää saada kulkemaan 1.15 (Köpiksessä 1.27), fillari 5:30 (tarkoittaa 33km/h keskaria) ja maraton aikaan 3:50 (Köpiksessä 3.59). Tähän lisäksi 10min vaihtoihin ja hiukan (15min) puskuria. Kirjoittelen myöhemmin lisää tuosta Itävallan profiilista, mutta pyöräily on vaativampi kuin Köpiksessä sisältäen muutaman 11% nousun ja Köpiksen maratonista hiukan epäilen, olisiko ollut vähän alimittainen.

Samoin treenirungosta kirjoittelen myöhemmin tarkemmin, mutta nyt on ollut jo treenit käynnissä jonkusen viikon, painotus uinnissa ja juoksussa. Eilen vaan iski lievä flunssa, joka pakotti tämän TRI-nistin muutaman päivän lepoon.

Tästä se ralli alkaa! 234 päivää aikaa.

Ei kommentteja: