sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Viikot 16 ja 17 - Rytminmuutos

Viimeiset pari viikkoa meni sellaisella sapluunalla, että ensimmäisestä viikosta suurin osa oli palauttavaa ja loppuviikosta alkoi rykiminen joka jatkui myös tämän viikon. Tarkoitus on ottaa vähän kovempaa vielä ensi viikkokin niin kauan kuin pystyy. Nyt ainakin olo on loistava ja tämänpäiväinen hyvin kevyt reilu kolmituntinen pyörittely + juoksu palautteli eilisestä mukavasti. Saatiin muuten Tapsan kanssa kevään ensimmäiset renkunvaihtosulkeiset käyntiin, kun yllätys-yllätys Annala löysi taas jostain sellaisen kivenmurkulan renkun alle, että piällyskumikin meni entiseksi.

Uinti kulki erityisesti tällä viikolla hyvin ja tuli taas muutava oivallus, joilla uinti helpottui taas hivenen: 1. Vartalon kiertoa enemmän ja siis selkälihasten käyttöä vetovaiheessa lisää. Erityisesti vasemmalta puolelta puuttuu kiertoa johtuen siitä, että hengitän edelleen pääosin oikealta. Muutaman treenin sain tehtyä, jossa esim matkavauhti-miinus osuuden hengitän aina joka kolmannella, mutta kyllä tuo joka kolmas on mulle kovemmassa vauhdissa liian vähän. Pitää nyt silti pakottaa tuohon vasemmalta hengittämiseen ainakin nuissa kevyimmissä osioissa. 2. Pitää odottaa kärsivällisesti ote-vaiheessa, kunnes ranne & kämmen tulee lähes kyynärpään kohdille ja vasta sitten käyttää enemmän voimaa, niin se voima kohdistuu vähän järkevämpään suuntaan, eli eteenmenon hyväksi. Aina välillä sitten tulee niitä heikompiakin uinteja, niin kuin eilen, joten pysyy nöyryys tässä hommassa.

Fillari alkoi kulkemaan yllättävän hyvin heti alusta lähtien. Ajoasento tuntuu tosi hyvältä ja se saattaa olla jopa jongin verran aerodynaamisempikin kuin viime vuonna. Pk-lenkeissä vauhdit on petollisen hyvällä tasolla jo nyt. Voimankäytössä on tosin vielä hommia: ylämäkiosuudet ja tempopätkät on vielä myrkkyä, mutta eiköhän tässä ehdi senkin puolen vielä kaivamaan esiin.

Juoksu tuntui erityisesti viime viikolla myös tosi hyvälle ja pieni mäkikuuri tuntui tarttuvan ruhoon ihan kivasti. Ehkä pieni notkahdus aistittavissa tällä viikolla juoksussa, varmaankin osittain lisääntyneen fillarin takia. Mutta, kaikenkaikkiaan ihan hyvällä fiiliksellä. Tähän kaksiviikkoiseen osui siis jo pari kovempitehoista duathlon-treeniä ja kyllä näiden kanssa pitää olla varovainen, että tulee palauteltua aina kunnolla, ennen kuin alkaa ahistaa seuraavan kerran. Treenit vaan tästä nyt kovenee, mutta pitääpä olla skarppina, ettei tuu ryssittyä tätäkin hommaa.

Viikko 16 - Toteutunut

Ma Uinti 1h30, vauhtikestävyys
Ti Juoksu 1h30, pk
Ke Uinti 1h, kevyt & tekniikka
To Lihaskuntopiiri 40min + Juoksu 1h30 mäki & voima
Pe ap Pyörä 30min, palauttava
Pe ip Uinti 1h, kestävyys
La Yhdistelmä 1h35, mäki & voima + Uinti 45min, palauttava
Su Duathlon 2h, kova

Yhteensä 12h

Viikko 17 - Toteutunut

Ma ip Pyörä 1h, pk
Ma i Uinti 1h20, vauhtikestävyys
Ti Juoksu 1h40, pk
Ke ap Uinti 45min, kevyt + Lihaskuntopiiri 30min
To ap Uinti 1h, kestävyys + Juoksu 1h, mäki
To ip Hieronta 1h30
Pe Lepo
La Uinti 1h, perus + Duathlon 1h50, kova
Su Pyörä 2h45, kevyt + Juoksu 25min, pk

Yhteensä 15h

Viikko 18 - Suunnitelma

Ma Uinti 1h
Ti Juoksu 2h, pk
Ke ap Uinti 45min, kevyt + Lihaskunto 30min
Ke ip Pyörä 2h, pk
To Uinti 1h + Juoksu 1h, vk (rata?)
Pe Lepo
La Uinti 1h + Duathlon 2h
Su Pyörä 4h

Yhteensä 15h

Ei kommentteja: