lauantai 2. huhtikuuta 2011

Teivo Cup

Tänään oli taas vaihteeksi hinattava itsensä viivalle. Hinattava nimenomaan, koska ei aamulla lähtökohtaisesti huvittanut pätkääkään. Talvi on tullut pääasiassa surffailtua mukavuusalueella, eli pk-treenin parissa ja jo pienikin sykkeiden nosto tuntuu oudokseltaan kohtuu vittumaiselta.

Nooh, releet niskaan, äijä Teivoon, ilmoittautuminen ja 20min alkuverraa koneeseen. Olin jopa niin laiskalla päällä, etten jaksanut kuin yhden puolipahimmoisen kiihdytyksen ottaa alle. Muutava hätäinen venytys ja lähdin vetelehtimään starttiviivalle. Kohtuu hyvin oli starttiviivalla porukkaa, vaikka juoksureitti olikin puoliksi jäässä. Alkuverrassa tuli mietiskeltyä, että josko toi jäätikkö + sohjo vaikuttaisi 30s-1min loppuaikaan. En tiedä. Ei mulla ollut muutenkaan mitään hajua juoksukunnosta, kun ei ole tullut tehtyä talven aikana juurikaan mitään vk-treeniä. Olin etukäteen ajatellut, että 21min alle sulalla kelillä voisi olla mahdollisuuksien rajoissa, mutta tää oli ihan puhdas arvaus.

Starttilaukaus pamahti ja yritin KERRANKIN ottaa alun rauhallisesti. Ensimmäinen kilsa pikkasen alle 4min ja toinenkin samanmoinen. Puolivälissä väliaika 10.04 ja juoksu tuntui hyvältä ja rennolta. Paluumatka alkoi kuitenkin vastatuuleen puskemisella ja 3km pätkä oli suureksi osaksi jäätä: 4.16. Seuraava kilsa ylämäkeen, alkupätkä sulaa, tämä pätkä oli ruhon tuntemuksien puolesta ns. vittumainen osuus ja vauhti hidastui, hiukan lisää vielä lumi/jää-pätkällä: 4.25. Viimeisen kilsan sai taas lasketella suurimmaksi osaksi asfaltilla ja lievään alamäkeen ja se menikin taas 4.04. Loppuaika 20.50, joka oli tällä kelillä positiivinen yllätys. Sykkeet jäi tosi alas, keskisyke 170 on 5-10 pykälää alempana kuin normaalisti vitosella. Tämä oli toki odotettua ja toivottavasti tämä hiukan aukoi paikkoja. Loppuun 20min verraa ja eikun peräsuolipitkällä seuran uintivuorolle.

Kelailin 45min sellaisia 300-500m pätkiä hyvin rauhallisesti ja pari kilsaa taisi tulla lopulta mittariin. Ruho ja kintut väsyksissä, joten uin suurimmaksi osaksi pullarilla. Hyvä, palauttava uinti siis ja tuhottuani kattillallisen jauhelihakeittoa, fiilis oli mitä loistavin. Huomenna sen sitten näkee, miten ripakintut otti tästä siipeensä.

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Onnittelut tasaisen hyvästä vedosta!

Onko huomenna suunnitelmissa ihan oikea pyörälenkki vai jotain rullilla? Taitaa muuten olla halli viimeistä päivää auki. Ainakin Pyrinnöllä on huomenna viimeiset halliharjoitukset.

kaapo kirjoitti...

Joo, tiedä nyt oliko tuossa mitään onniteltavaa, mutta eikähän nyt jotain karstoja saanut poltettua. Sulle sen sijaan onnittelut hienosta come-backistä. Jää valitettavasti huomenna hallit väliin, kun on muuta menoa. Yritän taikoa pitkiksen jotenkin parvekkeen ja ulkona juoksentelun yhdistelmänä jossain välissä. Näillä slikseillä ei oikein vielä pihalle uskalla fillaroimaan.