maanantai 11. huhtikuuta 2011

Viikko 14 - Palauttelua

Viime viikko meni palautellessa ja voimia keräillessä kovempia treenejä varten seuraaville viikoille. Taisin uhota pitäväni 1-2 täyttä lepopäivää, mutta muut menot ja hermot määrittelivät viikko-ohjelman sellaiseksi, että yhtään täyttä lepopäivää ei tullut. Viikosta tuli kyllä muuten kevyt, 9h. Lisääntyneen vapaa-ajan ja energian kylkeen, huomaan aina hiipivän myös lisääntyvän laiskuuden. Tarkoitan, että sohvalla makailuunkin tottuu hyvin nopeasti.

Pääasiassa viime viikolla tuli juostua ja uitua. Pyöräily hyvin minimaalisella tasolla ja lihaskuntopiiri. Uinti alkoi taas kulkea parempaan suuntaan ja aletaan olla jo allasuinnissa sillä tasolla kun pitäisi olla vauhdillisesti kesällä. Muutamia parametreja toki puuttuu, kuten: 1. märkäpuvun vaikutus vs. pullis & lättäri altaassa, 2. navigointi avovedessa, 3. väsyminen uitaessa 3,8km putkeen vs. pätkittäin uituna ja 4. peesiapu avovedessä ja sen hyväksikäyttö. Näitä pitää alkaa myöskin ratkomaan pikkuhiljaa, mutta hyvältä/tyydyttävältä tämä taas vaihteeksi uinnin kannalta vaikuttaa.

Juoksussa kaikki viime viikon lenkit meni alle 5min/km, kaikki muut aerobisella kynnyksellä tai ali, paitsi yksi vauhtileikittely, jossa sykkeet oli vähän kovemmat, käyden kiihdytyksissä 160-170 välillä ja keskarikin selvästi yli aerobisen. Tuollainen pk-juoksu tuntuu kulkevan hyvin ja vauhti parempaa kuin mitä tarttis edes Itävallan kisassa olla (5.24/km tavoite), mikä on positiivinen ylläri. Saa nyt sitten nähdä miten tämän vauhdin saa ylläpidettyä kun pyöräilykausi lähtee kunnolla liikkeelle. Vk-juoksuun en aio ihan kauheasti edes panostaa, mutta toki yksi kovempi juoksu viikkoon pitäisi säilyttää tavalla tai toisella.

Ensi viikko onkin sitten vähän kovempaa settiä, mutta muiden menojen takia (ja TRI-koulu alkaa vasta ensi viikolla) viikosta tulee kuitenkin määrällisesti vähän maltillisempi kuin seuraavasta ja fillarointi alkaa todenteolla vasta ensi viikolla. Lisäksi jännärinä on Pyynikkijuoksu sunnuntaina. En tiedä kumpaa jännitän enempi: sitä sulaako lumi, vai sitä missä nousussa leikkaa kone kiinni?

Viikko 14

Ma Uinti 1h, tekniikka ja eri tehoalueet, mm. 5x100
Ti Lihaskuntopiiri 45min + Juoksu 30min
Ke ap Uinti 40min, tekniikka
Ke ip Juoksu 1h, vauhtileikittely
To Pyöräily 1h, 6x90s isolla vaihteella tehoja + Juoksu 30min
Pe Uinti 40min, tekniikka
La Uinti 1h10, kestävyys 3x1000
Su ap Juoksu 1h30, pk
Su ip Lihaskuntopiiri 30min

Yhteensä 9h

Ei kommentteja: