lauantai 23. huhtikuuta 2011

Ihmiskokeita

Ajattelin tänään piruuttani tempaista sellaisen treenin, jollaisia oikeat triathlonistit tekee ja kattoa nitkahtaako Annala. Tai ehkä paremminkin, kuinkahan nopeasti tällaisesta sitten palautuu. Ohjelmana oli 1h uintia (2x1500m), välissä tunnin tauko, perään 3h fillari, vartin tauko ja 1h30 juoksua. Alunperin oli tarkoitus pitää pidempiäkin breikkejä, mutta Litmasen mielestä ne on homojen hommaa ja aikataulutkin hiukan ahtaat. Joten, supisteltiin sitten tauot aika lyhkäisiksi.

Aamulla kympiltä uimahallille, Teemulta lainattu 2XU V:1 märkäpuku niskaan ja kroolille. 1500m kelailtiin kevyellä tunteella ja aikaa paloi 28min. 2XU istuu kyllä miulle sairaan hyvin, saatan joutua hankkimaan. Tämän jälkeen oli pakko luoda nahka, kun alkoi tulla kuuma ja seuraava 1500m meni pullis&lättäri-kombinaatiolla 29min. Lopussa alkoi selkeesti väsymään ja vauhti vähän tippui.

Ripee suihku, banaania ja patukkaa hätäisesti naamariin, kaupassa käynti ja nelipyöräluisussa Litmasen pihaan. Pyörä peräluukusta, perse penkkiin ja ajoa. Junaan kuului tänään Günther, Pete, Teemu ja meikä. Vetojuhdan hommia tekivät pääasiassa Günther ja Teemu. Mun fillari oli nihkeetä, oli vasta kolmas ulkolenkki Cervelolla ja torstain otatus tuntui vielä jäsenissä. Ajoin siis peesissä lähes koko ajan, välillä ihan iholla, välillä kauempana. Keskari näytti olevan 32.5km/h ja sykkeet näytti 133, mutta välillä mentiin kohtuu korkeallakin. Ei siis ole fillarijalka vielä iskussa, kun tuokin vauhti tuntui peesissä riittävän. Lapioin geeliä ja patukkaa naamariin sen minkä ehdin, sillä juostakin vielä piti. Geelejä taisi mennä 3h aikana 6 ja yksi patukka + jonkin verran maltoa. Säijän lenkkiä kierrettiin tänään. Ei muuten meinannut millään pysyä muiden aeropakkausten peesissä alamäissä, joten tarvii kattoo, mitä lisäpaloja vois viritellä. Moottori ja siivet, vaikka?

Kurvattiin lenkin lopuksi Peten pihaan, juoksukamat niskaan, banaani ja patukka taas naamariin ja menoksi. Pete juoksi seuran ja kannatuksen vuoksi ekat 2,5km ja kääntyi takaisin. Jatkoin siis lopulta yksin tuon 1h30 ja jalat ei nyt ihan tuoreilta enää tuntuneet. Ja saattoipa nuo torstain vedotkin vielä tuntua ripakintuissani. Jokatapauksessa keskivauhti oli 5:14/km ja sykkeet 145. Ei siis ihan herkkää, ei.

Päivän saldo siis 5h30 treeniä ja nyt vaan jäädään odottamaan iskeekö a) julmettu hyperkompensaatio b) kavala perätila vai c) selkärangan pettäminen ja viikon ränni pääsinen&wappu-kombilla.

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Menihän se läpi! Ei tuo juoksukaan numeroina ollenkaan pahalta näytä alkuverryttely huomioon ottaen. Kunto ei voi olla aivan paska...

kaapo kirjoitti...

Joo, en mä oikeastaan epäillytkään etteikö tuota saisi runtattua läpi. Enempikin keskittäisin huomion tuohon viimeiseen lauseeseen, joten saas nähä. Onhan tuollainen setti toki henkisesti vittumainen laaki ja ihan en riemusta hyppelehtien enää lähtenyt juoksuosuudelle :)