keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Build - Kilpailuun Valmistava Kausi

Noniin, tätä onkin odotettu. Ensi viikolla alkaa nimittäin Kilpailuun Valmistava Kausi, eli Build. Tämähän tarkoittaa sitä, että treenit kovenee, intensiteetti kasvaa ja myös yksittäisten treenien pituus kasvaa. Avainharjoitusten pitäisi alkaa muistuttaa enemmän ja enemmän kisanomaista suoritusta. Ironman-matkan ollessa kysessä, tietenkään ei ole mitään järkeä vetää IM-kisan pituisia etäisyyksiä, sillä niistähän ei sitten palaudu. Vastaavasti lepoon ja palautumiseen tarvii pistää enemmän huomiota ja kevyet/palauttavat päivät on sitten vedettävä todella kevyesti, ettei perätila häämötä.

Viikkorunko vaikuttaisi olevan tämänlainen

Ma Uinti 1h10, tekniikkaosio+kovempi sarja, esim. 10x100+lättäreillä pidempiä sarjoja
Ti Pyörä 2h (Sasin mäkitreeni) ja Juoksu 2h (pitkis), vuoroviikoin
Ke ap Uinti 45min, tekniikka
Ke ip Pyörä 1h30 (kevyt) + Lihaskuntopiiri 30min
To TRI-Koulu, tyypillisesti: Pyörä+Juoksu 1h45 ja Uinti 45min (Kova treeni)
Pe Lepo
La ap Uinti 1h30, kestävyys, esim. 3-4x1000
La ip Juoksu 1h, vk (pidempiä vetoja, mäkijuoksua tai TV kova) + Lihaskuntopiiri 30min
Su Pyörä 3-4h, pitkis

Yhteensä 15h

Tämä setti tehdään aina kaksi kertaa ja sen jälkeen palauttava viikko, eli 2+1. Näitä kolmen viikon settejä ehtii siis tehdä kolme, ennen kuin alkaa keventely ja viimeistely, eli peak. Sasin mäkitreeni on ohjelmassa erityisesti Itävallan reittiprofiilin takia. Uintia on suhteellisesti kohtuu paljon, koska se on edelleen minun heikoin lenkki, jota yritetään parantaa viimeiseen asti. TRI-koulu torstaisin tietää kylmää kyytiä, joten edellinen päivä on kevyttä treenailua ja seuraava päivä lepoa.

Tämän lisäksi olisi tarkoitus sovittaa joihinkin kohtiin (ehkä 23.4 ja 5.6) kaksi Ironman-harjoitusta, joissa runnotaan 1h uinti + 4h fillari + 2h juoksu putkeen 1-2h tauoilla & kevyellä safkalla maustettuna. Mausteeksi on myös heitetty jokunen kisa sekaan, jotka näkyy suurimmilta osin tuossa oikealla.

Vähän on epäilyksiä miten tämän setin pystyy vetämään läpi ja tiedossa on kaiken lisäksi muutamia työmatkoja, joten pitää kuulostella ruhoa ja tunata viikko-ohjelmaa sen mukaisesti. Nyt sitten veikkauksia, monessako viikossa Annala ehtii suistaa itsensä perätilaan?

3 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Aika kivaltahan tuo vaikuttaa. Eiköhän jotain tapahdu jo siinä toisella viikolla;-) Olisikohan 23.4. Ironman-harjoitus sopiva vedenjakaja?
Onko ajatus, että juoksukisat tai Tajuthlonit tulevat sinne kevyelle viikolle?

kaapo kirjoitti...

Suattaapi olla, että tuo 23.4 siirtyy, kun tuo viikonloppu näyttäisi olevan aika pahasti miinoitettu, mutta yritän toki päästä sun asettamaan targettiin :)

Juoksukisat ja Tajuthlonit osuu minne osuu, ei käytännössä onnistu harrastelijalla aikataulujen optimointi niin, että ne menisi aina kevyelle viikolle, vaikka toivottavaa olisikin.

harpatti kirjoitti...

Edelleen kadehdittavan suunnitelmallista treenaamista.
Ei kai tuossa suurempaa ylilyönnin vaaraa ole, jos maltat oikeesti pitää ne kevyet viikot, etkä ala kikkailemaan.