sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Viikko 16 - On The Edge

Jostain Frielin triathlon-kirjoista jäi mieleen, että onnistuneeseen Kilpailuun Valmistavaan Kauteen kuuluu jatkuva flirttailu ylikunnon (lue: perätila) kanssa. Eilisessä treenissä (kun ottaa vielä huomioon kohtuu kovan torstain treenin alle) alkoi käymään mielessä, miten tämän flirttailun saa pidettyä kontrollissa ennen kuin päätyy tuon pedon kanssa petiin.

Alkuviikko oli vähän väsynyttä Pyynikkijuoksusta ja sen ympärillä tehdystä mäki-shokkihoidosta jaloille. Jalat oli poissa pelistä tiistai-iltaan asti, mutta sitten alkoi taas juoksu ja uinti sujumaan normaalisti. Torstaina olikin sitten TRI-koulun aloittajaiset ja kyyti odotetun kylmää. Pidin perjantain ja sunnuntain täysin lepoa, että näistä ryppäistä olisi edes jotain toiveita palautua. Silti määräksi tuli lähes 14h tälle viikolle.

Erityisesti tuon eilisen treenin perusteella pystyi hahmottelemaan, että uinti ja juoksu tuntuis olevan vähintään sillä tasolla kun pitäisi olla Itävallassakin vauhdillisesti. Tokihan noissa on vielä epävarmuuksia kuten navigointi ja tungos uinnissa ja selvästi pidempi matka kuin tuo 1h30 juoksussa, mutta hyvältä näyttää näiden suhteen. Fillarissa sen sijaan on vielä paljon tekemistä ja nyt olisikin tarkoitus jatkaa hyvin alkanutta fillarikuuria seuraavilla viikoilla määrää lisäten. Sykkeet ja vk-vauhdit on edelleen hakusassa, mutta tarkoitus olisi ottaa torstain tehotreenin lisäksi yksi vähän vauhdikkaampi, mutta lyhyehkö juoksu ohjelmaan. Parin viikon päästä tämän asian ajaa HCR, jonka otan siis täysin kovana treeninä, enkä aio kevennellä, enkä valmistautua mitenkään. Tuskin siis on paukkumassa ennätyksiä tuolla.

Ensi viikko on palautteluviikko ja testataan taas pitääkö hermo levätäkin. Se lepo kun on mulle sitä vaikeinta treeniä, tänäänkin on käynyt jonkusen kerran mielessä käydä tekaisemassa ihan vaan pieni palauttava treeni. Tähänhän on toki olemassa pari hyvää kikkaakin, kuten suojakänni tai ittensä sitominen tukasta patteriin kiinni, mutta vielä ei oo tarvinnut näihin turvautua.

Viikko 16

Ma Uinti 1h20, tekniikka, eri tehoalueet sis. 7x100
Ti ap Juoksu 30min, palauttava
Ti ip Lihaskuntopiiri 45min + 40min juoksu, pk
Ke Pyöräily (trainer) 75min, kevyt + Juoksu 20min
To Uinti 1h + Pyörä-Juoksu yhdistelmä kiihtyvästi 1h45
Pe Lepo
La Uinti 1h (2x1,5km) + Pyöräily 3h (pk, 100km) + Juoksu 1h30 (pk, 17km) = 5h30
Su Lepo

Yhteensä 13h40

Ei kommentteja: