lauantai 9. huhtikuuta 2011

Uintia

Tänään oli taas uintipäivä
vuorossa. Pitkästä aikaa alkaa taas uinti kulkemaan. Uin tänään 3x1000, ensin normaalisti vaparia, sitten pullarilla ja lopuksi pullari & lättäri - yhdistelmällä. Alkuun ja loppuun vähän verryttelyä. Alkaa siis kello taas pikkuhiljaa tykkäämään Annalasta ja ajoittain käden liuku-käden asento vedossa-rintalihasten käyttö-selkälihasten käyttö-kombinaatio pelaa hyvin. Tämä uinti tuntuu olevan ihan henkimaaliman hommaa, kun en tiedä miten tämä taas alkoi löytymään ja mitä on tullut tehtyä ns. oikein viime viikkoina. Nyt on ollut kevyt viikko ja uinti tekniikkapainotteista, joten olisko se löytynyt sitten jostain noista. Pieniä pätkiä tuli vedeltyä Teemun peesissä ja päinvastoin. Pitääkin ottaa ohjelmaan silloin tällöin peesiuintia, sen kunnolla osaamalla kun sais säästettyä rutkasti aikaa ja energiaa kisassa.

Kilpailuun valmistavalla kaudella (seuraavat 9 viikkoa) tarkoitus olisi uida neljä kertaa viikossa:
Maanantai: Alkuun tekniikka-setti, sitten vähän kovemmilla tehoilla esim. 10x100, muutama 100-300m sarja lättäreillä ja loppuun kevyttä kelailua 500-1000m.
Keskiviikko: Lyhyt tekniikkasetti aamusta, jossa yhden käden uintia, catch-upia, scullingia, kylkiuintia ja hainevää.
Torstai: TRI-koulun yhteydessä normaalisti ensin tekniikkasetti ja sitten lyhyempia sarjoja vaihtelevalla tempolla.
Lauantai: Kestävyystreeni, joka on tyypillisesti 3-4x1000m. Toisinaan märkäpuvulla uituna (heti kun saan puvun hommattua) ja avovedessä heti kun vaan vesien lämpötilat näin sallii.

Näillä mennään ja Itävallassa uintiaika alle 1h15pintakaasulla, vai häh?

Ei kommentteja: