torstai 21. huhtikuuta 2011

TRI-koulu notkeesti käyntiin

Triathlon-koulu lähti tänään aika muikeasti liikkeelle. Ohjelmassahan on siis tästä lähtien joka torstai vajaan kolmen tunnin setti kaikkia kolmea lajia ja intensiteetti ei ole ihan sieltä rauhallisemmasta päästä. Vai mitä mieltä ootte ite tämän päivän avauksesta:

Homma alkoi tänään poikkeuksellisesti tunnin uinnilla, koska halli oli menossa kiinni (yleensä siis uinti viimeisenä). Tunnin aikana ehdittiin uida ensin 200 verraa, 8x25 potkuja + uintia, 8x25 sculling pulliksella + uintia, 8x50 vuorotellen 1- ja 2-vauhtia lättäreillä, 8x50 vuorotellen 1- ja 3-vauhtia pulliksella, 250 verraa vuorovedolla ja tais jotain vielä unohtuakin. Muuten sujui ihan hyvin, mutta tuossa 3-vauhdissa paketti hajoaa totaalisesti ja väsähtää alta aikayksikön vauhdin yhtään lisääntymättä.

Suihkun kautta pyörän selkään ja ohjelmassa vajaan kahden tunnin pyörä-juoksu-yhdistelmä. Alkuun 9km pk-vauhtia fillarilla ja perään vuorovedolla 9km, niin että peesissä pk-alue ja 1min vedossa vk-alueella. Tämän perään 2x2km juoksua, ensin pk-alue ja sitten vk1-alue. Lähti tuo eka vähän lapasesta ja kilsat taisi olla 4:30 ja 4:45, joka ei nyt ihan mun pk-vauhtia ollut. Takaisin tultiinkin sitten vähän kovempaa (4:20 ja 4:35). Tämän jälkeen taas pyörän päälle ja seuraava 9km meni paritempona 2min vaihdoilla Kimmon kanssa. Taisi paukkua aikalailla vk:n puolella muutamaa hapenottoa peesissä lukuunottamatta. Seuraava 9km vedettiinkin sitten soolona ja vahvasti vk:lla koko ajan. Sen verran hyvin pääsi V-P:n peesiin (siis peesirajojen puitteissa n. 12m päässä), että siinä oli vaan pakko pysyä ja kyllä siinä kohtuu hyvin pysyikin ilman, että mittari meni punaiselle. Hiukan on kuitenkin fillari vielä tahmeeta tässä vaiheessa vuotta. Lopuksi vielä 2x2km juoksua vk2 ja anaerobinen. Kiristin hiukan edellisestä ensimmäisellä (4:15, 4:30), mutta aloin jo vähän säästelemään lauantaita varten ja viimeisen laskettelin jo hitaammin (4:22, 4:44).

Kohtuu napakka treenirypäs ja tästähän varmaan taas palautuukin nanosekunnissa. Huomisen lepään ihan kokonaan ja lauantaina olisi tarkoitus kokeilla Ironman-spesiaaliharjoitus, eli 1h uintia + 3-4h fillari + 1-2h juoksua pienillä tauoilla ja hitaasti. Pitää säätää noita kestoja hiukan sen mukaan mikä on olotila kropassa lauantaina. Matkalla perätilaan, vai häh?

Ei kommentteja: