sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Viikko 13 - Juoksupainotteista

Viimeinen määrällisempi viikko pk-kautta ja vielä palauttava viikko jäljellä. Aikalailla juoksupainotteiseksi meni tämä viikko ja varmaan pari seuraavaakin, ennen kuin pääsee pyörän selkään. Oli kyllä tarkoituskin pitää tähän väliin pieni juoksukuuri muutamine kisoineen. Määrääkin sain lopulta ihan ok, 14h, kasaan.

Uintia tuli taas se neljä kertaa viikkoon ja edelleen on hiukan alavireistä touhu, mutta hiukan alkoi saada taas juonen päästä kiinni. Uinnin rauhoittaminen ja liu'un lisääminen toimi tällä kertaa. Kuitenkin ollaan kelloa vastaan hiukan jäljessä parhaasta terästä helmikuussa. Lisäksi päänvaivaa aiheuttaa edelleen märkäpuvun valinta, tällä haavaa vaihtoehtoina pöydällä ovat 2XU V:1/2, QRoo Hydrofull ja Speedo Pro/Elite.

Juoksua tuli tehtyä aikaslailla, eli 90km, jossa mukana kaksikin pitkistä, yksi vauhtileikittely ja yksi 5km kisa. Varsinkin pk-juoksu tuntuu edelleen hyvältä ja vauhti samoin. Tuota vauhtia kun pystyy heinäkuussa juoksemaan, niin ei ole hätäpäivää. Sitä ennen vaan pitäisi kuitenkin uida ja fillaroida kontrolloidusti. Vk-juoksu paranee, mutta vielä ei vauhti ole ihan niin hyvää kuin pitäisi, kun ei ole kovempitempoista juoksua juurikaan alla. Ehtii tässä vielä aukomaan paikkoja ja Pyynikkijuoksu, sekä HCR toimivatkin hyvinä treeneinä tähän.

Fillari on ollut viimeiset pari viikkoa ylläpitomoodissa, jos siinäkään. Kovaa odotellaan lumien sulamista, että pääsee rakentamaan fillarijalat kuntoon ja ylipäänsä testaamaan edes pk-lenkillä missä ollaan menossa.

Ensi viikko siis palauttava viikko, tarkoitus pitää jopa 1-2 täyttä lepopäivää, jos psyyke niin sallii. Sen jälkeen alkais kiplailuihin valmistava kausi, joka tosin alkanee yskähdellen, kun todennäköinen jenkkilän reissu on maadoittunut viikolle 15.

Viikko 13

Ma Uinti 1h20, tekniikka ja eri tehoalueet, mm. 16x50 '1
Ti ap Juoksu 30min, kevyt palauttava
Ti ip Pyöräily (trainer) 30min, 5x1min tehot + Juoksu 1h, vauhtileikittely
Ke ap Uinti 40min, tekniikka
Ke ip Juoksu 2h25, pitkis
To ip Lihaskuntopiiri 45min + Juoksu 30min
Pe p Uinti 1h10, kestävyys, 3x1000
Pe ip Juoksu 35min, avauksia
La Juoksu 1h, 5km kisa + Uinti 45min, palauttava
Su Pyöräily 1h (trainer) + Juoksu 2h, hyvin rauhallinen vauhti

Yhteensä 14h

Ei kommentteja: