lauantai 29. syyskuuta 2012

Huipulla tuulee

Nimittäin vuoren huipulla. Tänä aamuna ajattelin nimittäin riipaista tuonne vuorille taas. Tällä kertaa vakaa aikomus oli kuitenkin väistää tuon nyppylän ylitys toistamiseen paluumatkalla ja lasketella laaksoa pitkin Cortonan kautta takaisin Castiglion Fiorentineen. No ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa, nimittäin paluureitille osui vieläkin ahistavampi nousu Cortonaan. Pitäisi varmaan vilkaista profiilikäyriä ennen lenkkiä jatkossa. Tuosta Garminin linkistä saa vähän osviittaa profiilista, vaikka tuo Garminin korkeusmittaus hyvin suuntaa antavaa onkin: http://connect.garmin.com/activity/227955694

Lenkille tuli mittaa vajaat 3,5h ja jälkimmäinen nousupätkä ei meinannut loppua millään. Alas tultiinkin sitten taas vauhdilla ja juuri ehti huomaamaan Cortonan läpiajon. Cortonassa vastapalloon tulikin melkoinen rypäs kippurasarvisia ylämäkeen. Vähän olen jo alkanut ihmettelemäänkin missä nämä paikalliset fillaristit luuhaa. Asfaltti on muuten paikka paikoin niin heikossa hapessa, että on vain ajan kysymys, koska alkaa ensimmäistä kertaa pihinä kuulumaan. Toistaiseksi Competitionit ovat pitäneet hyvin pintansa, mutta paikat on kyllä lähteneet hampaista, sen verran mukavaa jyskytystä on etenkin noi serpentiiniosuudet.

Lila viihtyy Toscanan lämmössä mainiosti ja pihalla saa temmeltää hiukan eri tyyliin kuin Suomen koleissa vesisateissa. Nyt kun tyttö on oppinut kiepsahtamaan vatsalleen, niin neidistä on tullut sellainen väkkärä, ettei öisinkään tahdo pysyä aloillaan. Uudet opitut temput on niin kivoja, että niitä pitää reenata jatkuvalla syötöllä.

Vähän tässä odotellaan kauhunsekaisin tuntein, josko niitä hampaita alkaa pukkaamaan pihalle, sen verran ahkeraan erityisesti kirahvin pää löytää itsensä ikenien tuimaan puristukseen.

Pian ollaan viikko täällä oltu ja asetuttu hyvin taloksi. Meidän majoituspaikka on kyllä sairaan hieno: kaksikerroksinen kämppä, jossa oma etu- ja takapiha grillauspaikkoineen, kaikkine mukavuuksineen. Majoitusalueella on kaksi isompaa taloa ja kaksi pienempää (kuten tämä meidän) ja niiden yhteydessä on hieno uima-allasalue, josta on mahtavat näkymät alas laaksoon ja kaupunkiin. Ja kun meillä on vielä käytössä auto, moottoripyörä, fillarit ja muut, niin ei tässä nyt oikein keksi mitä puuttuisi tai toivoisi olevan toisin. Kerrankin mesta ylitti etukäteislupaukset ja itse paikka oli vieläkin upeamman näköinen ja laadulla rakennettu, vaikka vertaa tuunattuihin mainoskuviin netissä. La Capanna, painakaas mieleenne, jos vastaava reissu joskus kiinnostaa.

Ei kommentteja: