tiistai 19. kesäkuuta 2012

Viikko 24 - Lepoa ja avovettä

Aika nihkeästi tuntuu nykyään tuota vapaa-aikaa olevan, joten blogipäivityksetkin laahaa perässä. Viime viikko oli tarkoitus ottaa tosi kevyesti ja ravistella sekä Pirkan Pyöräilyn, että muukin kumulatiivinen väsymys/rasitus ruhosta, että ollaan valmiita viimeistelyvaiheeseen. Toinen asia, mikä oli tavoitteena, oli avovesiuinnin haltuun ottaminen. Lepoa tuli kyllä ihan riittävästi ja treenit jäi 6h30 tasoon, mutta hiukan tuli muuta kuormitusta ristäisten järjestelyiden muodossa. Uinti avovedessä alkoi mennä jo oikeaan suuntaan, vaikka toki matkaa tavoitevauhteihin, rentouteen ja liukuun on vielä.

Avovesiuintia oli 3 kpl ja yksi halliuinti, pääosin kevyttä kelailua, pisin siivu oli vain 2.7km. Tarkoitus olisi muutama vähän pidempi veto vielä tehdä ennen Frankkua. Pyörää oli Pirkan jälkeen tosi vähän, mutta ihan hyvin tuntui jo loppuviikosta olevan jaloissa potkua. Juoksuakin oli hyvin vähän, mutta sekin tuntuu ihan ok:lta. Tosin, en ole pitkään aikaan mitään pidempää siivua juossut, joten pieni arvoitushan tuo maratonmatka on.

Perjantaista eteenpäin ajatuksena on tehdä kolmen päivän välein joko Ironman-vauhtinen tai astetta kireempi yhdistelmäharjoitus kuitenkin siten, että kesto lyhenee koko ajan. Näin mennään siis kisaviikolle asti. Välipäivät sitten palautellaan tai levätään ja mausteeksi soppaan avovesiuintia niin paljon kun tuntuu järkevältä. Tähän alkuviikkoon vielä muutama terävä, lyhyt erillisharjoitus jokaiselle lajille.

Viikko 24 - Toteutunut

Ma Uinti 45min, kevyt
Ti Lepo
Ke ap Pyörä 45min, kevyt + ruskoja
Ke ip Uinti 45min (avovesi), kestävyys
To ip Uinti 1h (avovesi), kestävyys
To ip Juoksu 30min, kevyt + tekniikkaa, ruskoja
Pe Yhdistelmä 1h45 (Uinti 30min + Pyörä 1h + Juoksu 15min)
La Lepo
Su Juoksu 1h, aerk

Yhteensä 6h30

Viikko 25 - Suunnitelma

Ma Uinti 45min, kevyt
Ti ap Juoksu 1h, vk
Ti ip Uinti 45min (avovesi), vk & tekniikka
Ke Pyörä 1h30, pk + mäkivetoja
To Uinti 1h, kestävyys
Pe Yhdistelmä 3h (Uinti 50min + Pyörä 40min + Juoksu 90min)
La Pyörä 2h, kevyt
Su Uinti 45min

Yhteensä 11h

Ei kommentteja: