perjantai 29. kesäkuuta 2012

Güntherin uimakoulussa

Keskiviikkona tukkoisuus katosi kuin kusi lumeen ja ajattelin uida mahdollisimman paljon altaassa märäpuvulla, kun tuntuu, että avovesi ei tällaiselle kermaperseelle sovi. Noh, marssin keskiviikkona Kalevaan Helix päällä ja kappas vaan, siellähän sattuikin olemaan Günther salareenaamassa issekseen. Pikainen tilannearvio, erityisesti oman paskan uintikunnon toteaminen ja sit alettiin asentamaan Annalaa uintikuntoon. Pientä tekniikkapätkää märkäpuku päällä, analysointia veden alta ja ei kun 4x400m tulille Güntherin lätpul-peesissä. Uitiin nämä 1.36-1.50 vauhdeilla ja tuli taas huomattua kuinka karsea ero on fiiliksessä nuinkin pienellä vauhtierolla. 25m altaat vaan käytössä, joten avoveteen siirrettynä tuo nyt ei vielä kummoista vauhtia ole, mutta tärkeintä oli se, että aloin löytäämään taas liukua, rentoutta ja rauhallisuutta tuohon matkauintiin. Mycket bra, totesin minä, ja siirryttiin eteenpäin.

Torstaina parin tunnin kombo, eli 40min uintia (4x500 lätpul) + 1h fillaria aerobisella kynnyksellä + 20min juoksua kynnysten puolivälissä. Mittarit varmaan hajalla, sen verran hyviä lukemia ilmestyi tauluun. Vähän väsyi oudokseltaa tassut tuossa lätpul-uinnissa, mutta ei nyt ihan kamalaa ollut tuokaan.

Tänään sitten taas Güntherin uimakouluun ja uitiin samantyyppistä settiä kuin keskiviikkona: alkuun 1km Güntherin peesissä märkäpuvulla ja hyvin kevyesti meni 1.42/100m-vauhdilla. Perään 500m vähän kovempaa, eli 1.37/100m-vauhdilla, jossa toki pysyin kohtuu hyvin vielä, mutta fiilis oli, että 3.8km ei kyllä onnistu. Loppuun vielä 500m samaa vauhtia kuin ekakin ja tuntui, että tuota olisi tahkonnut maailman tappiin. Eli tuossa se nyt on tämän hetken uintikunto IM-matkalle. En osaa laskea, paljonko se tekee avovedessä ja ilman peesiä, mutta ei sillä ole väliäkään. Frankussakin on varmasti peesejä tarjolla, mutta ei varmasti yhtä tasaisella vauhdilla kuin tänään. Pääasia kuitenkin, että tunnistaa sen vauhdin millä pystyy energiaa säästämällä uimaan tuon 3.8km ja minuuttien heitto ajassa sinne sun tänne ei merkkaa kyllä mitään. Aika tehdään sitten fillarilla ja erityisesti juoksussa, välttämällä nitkahdus.

Vielä kun Frankun lämpöennusteetkin näyttävät taas siltä, että märkäpukuja ei kielletä, niin itseluottamus nousi taas monta pykälää. Eiköhän tämä tästä voitoksi vielä käännetä.

2 kommenttia:

moguli kirjoitti...

No niin, se on pian tosi kyseessä. Onnea matkaan!

kaapo kirjoitti...

Kiitos-kiitos, sitä tarvitaan tällä kertaa. Näyttäis olevan hellettä tarjolla ja märkäpuku-panna hyvinkin mahdollinen. Via dolorosa siis Suomeksi ...