keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Competitionia ja avovettä

Tuuppasin tänään alle Continentalin Competitionit, kun ne on kuulemma niin sairaan hyvät. Ja kestävät. Tein vaan lyhyen 45min kinttujen tsekkauslenkin, joten sen perusteella nyt ei renkuista osaa sanoa vielä mitään. Kintuista sen sijaan osaa: pyörittelin kohtuu kevyttä ja koetin tuupata lyhyissa, 30s ruskoissa silloin tällöin enemmän watteja ja totesin palautumisen Pirkasta ja muista treeneistä olevan vielä kesken. Sen sijaan lähellä kotipihaa meinasi henki lähteä. Olin just tuuppaamassa yhtä harvoista ruskoista, eli vauhtia reilu 40kmh tyhjällä jalkakäytävällä. No eipä mitään, vastaan tuli tietä pitkin auto ja päättikin kääntyä pihaan juuri mun edestä jalkakäytävän yli. Siinä jalkakäytävän kohdalla kuski huomasi mut ja sai juuri auton pysähtymään jalkakäytävälle. Ehdin jo huutaa SAATANAAAA, kun olin ihan pomminvarma, että nyt osui ja tein vielä viimeisen epätoivoisen väistöliikkeen kerrostalon pihaan ja sain kuin sainkin juuri väistettyä auton keulan. Sen verran menin shokkiin, etten jäänyt ripittämään kuskia sen kummemmin, mutta eikähän se säikähtänyt itsekin jongin verran. Tarvii kyllä olla erityisesti noilla jalkakäytävillä varovainen, minimoida niillä ajaminen ja ajaa ne osuuden ihan hiipimällä. Kaatoja edelleen nolla, mutta niitähän on kahdenlaisia fillaristejä: niitä, jotka ovat pannuttaneet ja niitä, jotka tulevat pannuttamaan.

Tovin päästä Peten kanssa avoveteen kelailemaan. Ohjelmassa kevyt 2km kelailu Tesomajärvessä. Lämpötila vedessä oli kyllä jo kohdillaan ja uinti muutenkin nautinnollista. Mutta vauhti ei ole kyllä sinne päinkään. IM-tavoitevauhtia pystyin uimaan sellaisen 200m, suoraan jaksoin uida noin 1km ja loppu oli kohtuu väsynyttä käsien heiluttelua. Vauhti ei kyllä vauhtia huimannut ja jopa 2min/100m oli keskiarvona liikaa. Ei nyt toki huohotusvauhdilla mentykään, mutta silti tässä on hommia ihan riittävästi. Noh, hankalaa se avovesiuinti on ollut alussa minulle joka vuosi. Eikun huomenna uudestaan ja tarvii paloitella vähän tuota kelaussettiä osiin, niin ei tule ihan karmealla formilla uitua lopussa väsyneenä.

3 kommenttia:

Markus kirjoitti...

Oliko sulla jo Tufot kiinni Enveissä? Menikö nuo Contit kiinni tarralla vai liimalla? Kerrohan kokemuksia lisää kun olet enemmän ajellut, miten rullii ja onko mukavat (vs. Tufo). Välillä käynyt itselläkin mielessä kokeilla Conteja tai Veloflexejä Tufojen tilalle kun noista Tufoista on niin paljon kohtuu tylyjäkin mielipiteitä.

kaapo kirjoitti...

Joo, Tufot oli Enveissä kiinni. Vaihdoin nuo contit siis alle ensisijaisesti kestävyyden takia. Kun ei kiinnostaisi paikkaushommiin ryhtyä Frankuissa. Sitäkin on kokeiltu. Ei ainakaan ensimmäisten lenkkien perusteella osaa rullaavuuden suhteen isoa eroa Tufojen ja Competitioneiden välille laittaa. Oon kyllä kuullut toisenlaisiakin mielipiteitä.

Markus kirjoitti...

Vai kestävyyden takia. Hmmm, yleensä Tufoja on kehuttu nimenomaan kestäviksi muiden ominaisuuksien kustannuksella. Mutta saattaa toki olla eri juttu noiden kevyempien ja kapeampien versioiden osalta mitä sinä olet käyttänyt.