maanantai 23. toukokuuta 2011

Viikot 19 ja 20 - Reissun päällä

Pientä haastetta ollut viimeisen kahden viikon aikana sovitella haastava Ironman-treenaus muuhun elämään. Näihin kahteen viikkoon sisältyi myös reissut Brysseliin ja Berliiniin, joten palauttavan viikon sovittelin näiden mukaan keskiviikosta keskiviikkoon. Määrät jäivät hiukan vähäisiksi, mutta tehoja sitävastoin oli suhteessa aika paljon.

Fillari ja juoksu tuntuvat edelleenkin kulkevan hyvin, erityisesti juoksu kulki Tajuthlonissakin jopa odotuksia paremmin (ja mun omat odotukset ei koskaan ole kovinkaan alhaiset itseäni kohtaan). Fillari taas ei sujunut, mutta en ole kauhean huolissani siitä kolmestakin syystä: 1) alkuviikosta kevyt 1,5h selkeästi alle aerobisen kynnyksen meni 33.8 km/h, 2) torstain vk2-tempoilu levykiekolla tuntui edelleen jaloissa, erityisesti kun piti käyttää enempi voimaa ja 3) Tajuthlonissa pyöri karsee vastatuuli, jolloin ainakin oma vauhti hidastui aivan käsittämättömän paljon. Palautellaan nyt pari päivää ja katotaan alkaako fillari taas kulkemaan normaalisti.

Uinti sen sijaan alkaa hiukan huolestuttaa. Erityisesti kovempaa uidessa, paketti hajoaa täysin, eikä vauhti lisäänny yhtään. Lisäksi uintia on ollut luvattoman vähän viime viikkoina. Tällä viikolla otetaan tähänkin korjausliike ja yritetään saada mahdutettua 5 uintikertaa, paljon tekniikkaa ja myöskin pitkiä kestävyysvetoja Ironman-vauhdilla. Toivotaan, että märkäpuku korjaa tätä vajavaisuutta riittävästi. Avovesiinkin pitäisi päästä kokeilemaan mahdollisimman pian.

Viikko 19
Ma Uinti 1h30, tekniikka alkuun ja kestävyys loppu ajan
Ti ap Juoksu 30min, palauttava
Ti ip Pyörä 2,5h, pk+3xmäkiveto + Juoksu 30min,
Ke ap Uinti, tekniikka
Ke ip Juoksu 45min, pk
To Juoksu 55min, pk
Pe Uinti 45min, kelailua
La Lepo
Su Juoksu 2h, pitkis

Yhteensä 10h

Viikko 20

Ma ap Juoksu 30min, palauttava
Ma ip Pyörä 1h30, pk
Ma i Uinti 1h10, tekniikka ja kestävyys
Ti Lepo
Ke Juoksu 40min, pk-vk1
To Pyörä 1h10, tempo, vk2 + Juoksu 35min, vedot, vk2 + Uinti 1h, 8x200 kiihtyvä sarja
Pe Lepo
La Duathlon 2h, kisa
Su Pyörä 4h, palauttava pitkis

Yhteensä 12h30

Ei kommentteja: