lauantai 21. toukokuuta 2011

Tajuthlon

Tänään oli ohjelmassa taas vaihteeksi hapokkaampaa menoa, kun hippailtiin Tampereen Juoksijoiden kesken duathlonia (5+21+5).

Jo alkuverrassa tuli todettua, että jalat ei ole ainakaan fillarointiin palautuneet torstain levyn kanssa tempoilusta. Nooh, ei auta itkumarkkinoilla, vaan matkaan.

Ensimmäinen kilsa juoksua lähti yllättäen taas vähän lapasesta: 4.01, tasasin nopeasti vauhdin ja eka 5km menikin mukavasti 21.08. Ilmo hiipi aika lähellä perässä, joten fillarin kanssakaan ei voinut jäädä ihmettelemään.

Suht nopea vaihto, 47s ja baanalle. Myötätuuleen pystyi pyörittämään kohtalaisesti, mutta paluumatka, eli vastatuuliosuudet oli ihan karseeta sotkemista. Kun olis tarvittu hiukan enemmän voimankäyttöä, jaloista ei löytynyt yhtään mitään. Sain juuri ja juuri pidettyä Teemun takana fillarissa, mutta joitui sen verran puristamaan, että epäilin tuleeko juoksusta mitään. Fillarin keskari surkeat 35,4 km/h.

Jälkimmäinen juoksuosuus lähti puujaloilla liikenteeseen. Tuntui, että näillä kapuloilla ei kyllä maaliin pääse. Kilsan jälkeen olotila tutusti alkoi helpottamaan ja juoksu oli jo ihan ok-tuntuista. Toki matka alkoi jo painaa, mutta niinhän sen tässä vaiheessa kuuluukin. Kovin pahasti vauhti ei edes lopulta hiipunut ja jälkimmäinen 5km 21.36. Lopputulos siis 1.20 ja viime vuotinen paras Tajuthlon parani vajaat 3min.

Erityisesti juoksu siis kulkee ja kulki tänäänkin. Fillarista ei osaa oikein sanoa, kun ei tiedä kuinka paljon torstain treenit vaikutti, mutta ei ainakaan tuo kovempivauhtinen fillari tämän perusteella vielä kulje. Nyt tarvii taas vähän palautella ja huomenna Nässyn ympäri mökille TO-DEL-LA hitaasti. Huomenna Itävallan Pöltenissä puolimatkalla tulessa Lasse, Tapsa ja kumppanit ja hellettä kuulemma piisaa. Toivotaan ehjiä suorituksia sankareille.

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Olipa hieno parannus viime vuodesta! Lupaa hyvää.
Miksi fillari oli 21km? Eikö se temporeitti olekaan tasan 5km?

kaapo kirjoitti...

Meillä on aina ollut Tajuthlonissa tuo sama reitti, eli menee ihan sinne Eerolansuoran ylös (punainen kääntömerkki), mutta siinä vähän aikaisemmin on myös 5km kohdalla valkoinen kääntömerkki, jos haluaa ajella tasalukuja. Oli aika vittumainen vastatuuli, meni mihin suuntaan vaan. Yllättävää.