perjantai 27. toukokuuta 2011

Tempoilua

Tällä viikolla jalat on ajautuneet taas enempi-vähempi perätilaan ja tarttis jollain keinolla saada palauteltua ne taas normaaliin olomuotoonsa. Kaikkihan juontaa juurensa jo viime viikolta, kun innostuin kokeilemaan levykiekkoa torstaina, ja tietenkin täysillä. Lauantaina olikin sitten ohjelmassa duathlon-skabaa ja fillarissa voima puuttui täysin jaloista. Nyt alkuviikosta sitten kävinkin yllättäen tiistaina hierojalla ja ajattelin, teräsmies kun olen, että kyllähän hieronnan päälle voi helposti illemmalla juosta parin tunnin lenkin. Hieronta kun on tuollaista taputtelua, niin eihän tällaisesta kombinaatiosta voi olla kuin hyötyä. Nooh, ihmetyksen aiheeni oli suuri kun lenkin aikana ja varsinkin sen jälkeen pohkeet rävähti sellaiseen perätilaan, ettei mitään rajaa. Kardinaalimunaus, sanoisin.

Eilen kun sitten oli taas torstain terävät ohjelmassa, niin piti kyllä hiipiä pelipaikalle turvakengillä pelonsekaisin tuntein. Adioksia en uskaltanut juoksuvetoihin edes haaveilla. Sen verran oli kintut kipeät. Ohjelmassa oli 2x1km juoksuvedot + 6km tempo fillarilla. Ja tämä siis tehtiin kolme kertaa peräkanaa siten, että ensimmäinen aerobisella kynnyksellä (pk), toinen kynnysten puolivälissä (vk1) ja kolmas anaerobisella kynnyksellä (vk2). Kohtuu hyvin toteutus menikin speksien mukaan, tosin ensimmäinen taisi hiukan lähteä kovemmalla tempolla kuin piti. En ole vielä purkanut Garminista dataa, mutta sykkeet kulki näissä vedoissa järjestyksessä 140-150, 150-160 ja 160-170 alueilla. Juoksu tuntui yllättäen näilläkin kapuloilla ihan hyvälle, mutta fillarilla jalat oli kyllä ihan makaronia. Voimaa ei tunnu olevan käytössä, erityisesti kun on pientä vastatuulta tai nousua, niin menee homma tosi vaikeaksi. Taitanee huutaa vaan lepoa hiukan fillaroinnista noi kapulat, joten saamansa pitää. Lauantaina siis ohjelmassa vain hiukan kovempi juoksu, ehkä mäkeä, sunnuntaina pitkä fillari rauhallisesti ja sitten onkin fillarista taukoa torstaihin saakka.

Tähän paloikin sitten aikaa taas se vajaa pari tuntia, jonka perään vielä uitiin noin tunti. Tällä kertaa uinti ei tuntunut ihan niin karmealta, uitiin hiukan alle tekniikkaa, erityisesti "hainevää", joka pitää ottaa taas ohjelmaan mukaan. Tähän perään sitten 10x50m (1-2-3 alueet), 10x25 3+ vauhdilla ja lyhenevillä lähdöillä (50-25s) ja lopuksi vielä 10x50 (1- ja 3-alueet vuorotellen). Joissain 3-alueen vedoissa sain jo paketin pysymään kasassa, vaikka edelleenkin nopeimpien kintut katosi horisonttiin alta aikayksikön, mutta edelleen turhan usein paketti hajoaa ja menee räpiköinniksi.

Tänään vaan lyhyt tekniikkauinti ja huomenna sitten uinti, juoksu ja lihaskunto.

Ei kommentteja: