torstai 19. toukokuuta 2011

Ripakinttu levykiekon kimpussa

Eilen yöllä palasin kolmelta Berliinistä ja tänään oli ohjelmassa "hyvin" nukutun yön jälkeen Torstain Terävät. Ohjelmassa tänään 2-4km vetoja fillarilla + juoksua 5x1km vetoja kiihtyen + 2km vk1 juoksua + 8x200m uintia kiihtyvällä vauhdilla. Ja verrat tietty päälle.

Lasse lainasi mun F5-etukiekkoa ensi viikonlopun Itävallan karkeloihin, joten lainasin vaihtariksi saamani F9:n pariksi taakse levykiekon tämän päivän treeneihin. Tämän kerrottuani, kysymys kuuluukin, mitä virheitä yllä olevassa kuvassa on? Jos löydät molemmat, tarjoan ison oluen museoiden yössä huomenna.

Verrailtiin alle reilu 20min lentokentän suoralle ja alettiin sitten sahaamaan 2km pätkää eestaas. Ensin lievään ylämäkeen ja reippaaseen vastatuuleen. Piti olla pk, mutta Jiri keulilla kuuli vk ja katosi horisonttiin. Tuli siinä imussa itsekin vedetty kintut jo heti kärkeen hapoille. Varsinkin, kun takaisin tultiin aika haipakkaa. Piti olla vk ja Jiri keulilla kuuli, että takaisin täysillä. Ja itekin imussa innostuin kokeilemaan miten kiekko lähtee. Kilsavauhdit 46 ja 43km/h ja maksimit hiukan yli 60km/h. Joten alamäkeen lähtee kyllä. Sykkeet naputti aika lähellä anaerobista. Lyhyt hengähdys ja sahattiin lievä ylämäkiosuus taas vaihteeksi putkelta, takaisin päästeltiin 10s vuorovedoilla paritempona. Pieni puhaltelu ja 4km tempo yksin kiihtyen. Aika rapeeta. Viimeinen vielä sama juttu, mutta paritempona 10s vetovuodoilla. Tämä oli aavistuksen helpompaa. Tästä verrailtiin suoraan takaisin Kennonnokkaan mukavaan myötäiseen rullaillen, näytti olevan vauhdit 35-40km/h koko ajan.

Välihuomiona voin jo kertoa tässä vaiheessa, että levykiekko ei silti tällä kokemuksella ole mun juttu. Ylämäkeen kiipeeminen on nihkeetä, kiihdytykset hitaita ja jalat otti kyllä levyn pyörittämisestä siipeensä ihan kiitettävästi. Aika haipakkaa toki mentiinkin, mutta tuntui kyllä näille ripakintuille levyn pyöritys ottavan koville. Meneehän se alamäkeen ihan kivasti, mutta tarttis paljon enempi taagia reisiin, ennen kuin tuosta voi haaveilla.

Perään sitten 5x1km kiihtyvästi 5min lähdöillä. Ensimmäinen kilsa kevyesti lasketellen alamäkeen ja myötätuuleen 4:22. Seuraava vaati jo vähän puristusta ja 4:07. Kolmas olikin ylämäkiosuus ja sykkeet käväisi jo anakynnyksellä, 4:02. Neljänteen tarvi jo tosissaan puristaa, että sai vauhtia lisää 3:44 ja viimeinen ylämäkeen ja vastatuuleen 3:55. Kaksi viimeistä meni siis anakynnyksellä, joten päätin lasketella pienen tauon jälkeen 2km vain pk-vauhtia, 5min pintaan kilsat.

Kamat kasaan, patukkaa naamariin ja tunnin uinti vielä päälle. Aika nihkeän oloistahan tuo uinti oli. Pienen verryttelyn ja tekniikkaosion jälkeen uitiin loppuun 8x200m sarja ekat 3 kevyellä vauhdilla: vaparia, pulliksella ja lättäreillä, sitten hiukan vauhdin nostoa ja vaparia, pullaria ja pull&lätt. Tästä vielä kun nostettiin vauhtia ensin 200 vaparia ja 200 lätt&pull, jolloin tuloksena taas paketti hajalle, äijä väsähti, pohkeet & takareidet alkoi kramppaamaan ja olotila ei ollut mitenkään mukava.

Kuinkahan tästä taas palautuu mitenkään lauantain Tajutloniin.. Täytyy myöntää, että aavistuksen nyt lähti tänään homma lapasesta, ei pysynyt vauhtikontrolli päällä. Huomenna ei kyllä syke nouse yli satasen. Lisäksi tarttis löytää lauantaille jostain F9-takakiekko. Anyone?

Ei kommentteja: