maanantai 30. toukokuuta 2011

Viikko 21 - Wunderbar

Nojaa, puolet treeneistä äijä on ollut niin tukossa viime viikolla, että heikkohermoisempi heittäisi pyyhkeen kehään. Sattui summautumaan aika kova viikko kaikenkaikkiaan, eli tunteja lähes 16 ja tehoja, sekä muita raskaita harjoitteita riittävästi.

Tarkoituksena oli lisätä uintitreeniä tälle viikolle ja siinä onnistuttiinkin hyvin: 5 kertaa, joista kaksi 1h30 uintitreenejä. Nyt pitää alkaa jo kestävyyttä löytymään. Valitettavasti viime viikolla ei vielä ulos nulkautautunut uimaan, mutta uin märkäpuvulla kaksi kilsan settiä lauantaina uimahallissa ja usko alkoi taas palautumaan. Kevyellä, rauhallisella tahdilla paketti pysyy kasassa ja märkäpuku korjaa virheitä niin hyvin, että alle 19min menee kilsat helposti. Ei se tuon lujempaa tarvii mennä heinäkuussakaan ja muutamia oivalluksia tuli taas uinnissa vartalonkierron ollessa pääroolissa tällä kertaa.

Juoksussa pk-kynnysvauhti on lähellä 5min/km ja voisi kuvitella, että 5.15/km Ironmanilla on mahdollisuuksien rajoissa, ellei tule vedettyä uintia ja/tai pyöräilyä yli. Muutenkin juoksu tuntuu edelleen hyvältä ja kellokin tykkää. Tosin, ylämäkijuoksussa ei tunnun pärjäävän edes täysin paskassa kunnossa ja telakalla oleville eläkeläisille. On se niin väärin.

Fillari on edelleenkin hyvin vaihtelevaa, välillä kulkee aerobisella kynnyksellä 33-34 km/h ja sitten taas kun pitää ladata voimia joko tempoa tai vastatuulta tai ylämäkeä, niin äijä jäätyy heti. Ei oikein osaa sanoa, onko näissä treeneissä levon puutetta vai tempojen puutetta? Auttakee nyt joku. Ja torstaina pitäis tempoilla 38km mäkisessä maastossa all-in. Lisäksi lauantaina on vuorossa ihmiskokeita, part II, kun kokeilen 1h uinti + 4h fillari + 2h juoksu Ironman-tavoitevauhdeilla ja 1,5h tauoilla.

Senpä takia alkuviikko nyt palautellaan ja lepäillään, tosin reissun päällä tulee vaan ylimääräistä stressiä ja muuta kuormitusta aina, joten saas nähdä. Lihaskuntopiirit on olleet kolmisen viikkoa pois kuvioista, mutta nyt on kyllä pakko ottaa niskasta kiinni tässäkin asiassa.

Viikko 21

Ma Uinti 1h30, tekniikka alkuun ja kestävyys loppuajan
Ti ap Juoksu 30min, palauttava
Ti ip Juoksu 2h, pitkis
Ke ap Uinti 50min, tekniikka
Ke ip Pyörä 1h, pk
To Pyörä-Juoksu yhdistelmä 1h45, tempo + 1h uinti 25-50m vedot eri vauhdeilla
Pe Uinti 45min, tekniikka
La ap Uinti 1h30, kestävyys
La ip Juoksu 75min, vk, mäkijuoksu
Su Pyörä 4h, pitkis (ns. vittumainen keli)

Yhteensä 15h40

Ei kommentteja: