torstai 5. toukokuuta 2011

Mäkivetoja ja HCR

Eilen oli taas ohjelmassa hapokkaampaa menoa T10-treeneissä. Ohjelmaan oli lätkäisty mäkitreeniä sekä fillarilla, että lenkkareilla ja märkäpuku-uintia päälle. Lauantaina kummittelee kuitenkin HCR, joten ajattelin vähän himmailla & nössöillä ja jättää ainakin mäkijuoksut väliin. Sen verran vittumaista oli Pyynikkijuoksu juosta makaroonijaloilla, että haluaisi sen tunteen välttää.

Tällä kertaa hinkattiin Säijän ainoata mäkeä eestaas neljä kertaa fillarilla. Ensin perse penkissä vk-sykkeillä, seuraavaksi putkelta, kolmannella kerralla aeroasennossa ja viimeisellä rundilla kaikki nämä peräkanaa jakaen mäen kolmeen osaan. Yllättävän paljon hapotti tuollainen pikku nyppylän rykäisy. Perään pikkaisen palauttelua siirtymällä kevyellä pyörittelyllä (Kaitsulla taisi tosin olla keulilla 37km/h mittarissa lähes koko ajan) Vihnuksen parkkikselle. Sieltä muut ryntäsi mäkeen hapottamaan ja Annala hiippaili kiltisti 5km pk-lenkille. Kyllä otti luonteen päälle nössöillä, mutta olin ylpeä itsestäni. Varsinkin kun kuuli millaisille hapoille jannut ehti kinttunsa puolessa tunnissa saada.

Loppuun vielä 1h uintitreeni, märkäpuvuilla altaassa ja pyramidina. Tällä kertaa märkäpukutestissä Wellun Speedo Elite, 15 karaatin kultahioilla. Eli ohjelma 200m verraa, sitten sarja 100-200-300-400-500-400-300-200-100, joista sataset ja kaksisataset kovemmilla tehoilla ja loput kevyempää kelailua. Ja loppuun vielä 200m verraa ilman märkkistä. Lähes 3km siis kaikenkaikkiaan. Ei pysy kyllä millään paketti kasassa kun yrittää nostaa tehoja. Käden palautus menee jo reisille ja siitä eteenpäin kyynärpää tippuu ja käsiveto menee tehottomana läpi. Kevyt kelailu menee kyllä ihan ok, toki sekin saisi kovempaa vielä mennä ja olen kyllä melkoinen etana noihin muihin uimareihin verrattuna torstain treeneissä.

Nyt alkaa olla riittävästi märkäpukuja testailtu ja tarvii pistää mietintämyssy päähän. Kesä on jo ihan ovella ja jäätkin jo lähti, joten pian pitää olla jo puku kireellä Nässyssä.

Huomenna onkin sitten HCR, eikä oikein mitään tuntumaa miten lujaa uskaltaa juosta. Ajattelin kokeilla 4:25 kilsoja alkaa juosta ja katsoa miltä se tuntuu. Jos tuntuu pahalta jo alussa, niin tiputan vauhtia suosiolla. Tänään ei uskalla tehdä mitään muuta kuin levätä ja toivoa, että eilinen rumba ehtii edes puoliksi kadota ruhosta.

Ei kommentteja: