sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Viikko 18 - Hyvää settiä

Tällä viikolla palattiin taas ruotuu ja tarkoituksena saada aikaiseksi taas kuormittavampi viikko, sekä määrällisesti, että tehollisesti. Määrät laskeutuivatkin hienosti 14h kohdalle ja tehoja tuli tehtyä lähinnä T10-treeneissä fillarilla ja uinnissa, sekä HCR juoksussa.

Kaikissa viikon uinneissa tuli testattua märkäpukua. Maanantaina Speedon Prota ja 2XU:n V:1:stä, keskiviikkona Speedon Pro ja torstaina Speedon Elite. Ei tästä testailusta tuu kyllä hullua hurskaammaksi. Molemmat Speedot ja 2XU on kyllä aika lähellä toisiaan. Jotenkin vaan tuo 2XU tuntuu päällä parhaimmalta ja on yllättäen kallein, Elite kakkosena, yllättäen toiseksi kallein ja Pro sitten viimeisenä, mutta erot eivät ole hirveät. Pientä eroa olen ollut mittaavinani myös vauhdeissa tuossa järjestyksessä, mutta vaikea on saada testiolosuhteet tismalleen samanlaisiksi. Uinti muuten sujuu rauhallisemmalla vauhdilla ja pitkillä vedoilla edelleen ihan ok, mutta kovemmilla vauhdeilla paketti hajoaa, palautus alkaa lätsähtää ranne edellä veteen ja käsivedossa tulee painettua kroppaa ylös ja veto alkaa mennä läpi.

Fillarissa yritin saada vähän enempi skaalaa vauhteihin, kun tulee yleisesti liikaa vedettyä vaan siinä aerobisen kynnyksen tuntumassa. Tämä onnistuikin hyvin, sillä tämän päivän pitkis meni selkeästi kevyemmällä jalalla, mukana oli yksi aerobisella kynnyksellä tehty tunnin lenkki, jossa vauhdit normaalit 33km/h ja torstaina mäkitreenit. Tämän päivän pitkis tuntui kyllä perhanan hyvälle.

Juoksu sujui myös hienosti ja kaiken kruunasi hieno ennätys HCR:ssä. Hidasta pitkistä en saanut soviteltua tähän viikkoon, mutta ensi viikolla juoksua lienee joka tapauksessa enempi ohjelmassa, kun tyrkkää reissua loppuviikosta.

Kaikenkaikkiaan siis hyvää settiä tämä viikko ja ensi viikon saakin taas yrittää taikuritempuilla saada edes jonkinlainen kuormittava viikko kasaan, joten alkuviikkoon olisi ajatuksena rykiä vähän kovempaa mättöä.

Viikko 18

Ma Uinti 1h20, kestävyys, märkäpukujen testausta
Ti ap Juoksu 30min, palauttava
Ti ip Pyörä 1h + Juoksu 45min, 2x1,5km vedot hiukan HCR-tavoitevauhtia kovempaa
Ke ap Uinti, tekniikka + märkäpukua
Ke ip Pyörä 1h, palauttava
To Pyörä 1h, mäkivedot + Juoksu 40min, pk + Uinti 1h, märkäpukupyramidi, kestävyys
Pe Lepo
La p Juoksu 1h45, 1/2-maraton kisa + verrat
La i Juoksu 30min, palauttava
Su Pyörä 3h45, palauttava pitkis

Yhteensä 14h

Ei kommentteja: