sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Pirkan Hiihto - Hieno kokemus!

Pikkaisen kylmäsi lähteä Pirkan hiihtoon kahden treenin taktiikalla. Herätyshän oli klo 3.00, bussi lähti Teivosta 4.55 ja startti Niinisalosta 7.00. Ei valkoihoisen touhua tämäkään. Tarkoitushan oli lähteä matkaan retkeilymeiningillä ja tutkailla kroppaa alkumatkasta. Lisäksi kävin varmuuden vuoksi lainaamasta monot perstuneiden, sodanaikaisten tilalle, testaamatta tottakai. Valmistelut kisaan tehtiin siis viimeisen päälle ja mitään ei jätetty sattuman varaan.

Nooh, kohtuu rauhallisesti lähdettiin liikkeelle, mutta kyllä sykkeet nakutteli tuossa aerobisen kynnyksen (140) tuntumassa jo alussa ja ylämäissä reilusti yli. Kuitenkin puoliväliin asti hiihdin tietoisesti käsijarru päällä ja hiihto tuntui helpolta. Puolimatka taisi olla 6.10-6.15 tuntumassa. Lätkin geelejä naamariin musta-tuntuu meiningillä, kauheasti suunnittelematta, oliskohan suurinpiirtein joka tuosella juottola-asemalla. Mulla vaan tuhraantui aina vähintään pari minuuttia, kun riisuin vyölaukun pois, kaivoin geelit esille ja heilautin urheilujuomaa päälle.

Hiihtodataa: http://connect.garmin.com/activity/71537546

Puolivälin jälkeen eteen tulikin melkoinen määrä pujottelukeppejä, kun puolimatkalaiset lähti eteen liikkeelle. Tuon kun olisi tajunnut, niin pienellä kaasulla tuon olisi voinut välttää. En vain kuvitellutkaan, että tulen puoliväliin noin nopeasti. Pujottelut, kilometrin kävelyosuus ja mäet tekivätkin sitten välillä reissusta v-käyrää nostattavan, mutta pääosin lykin tasatyöntöä jonkun peesissä. Kelihän oli aamulla mitä mainioin ja eilispäivän plussakelien jälkeen tulleet pakkaset olivat kovettaneet ladut koviksi ja nopeiksi. Jälkipuolisko sen sijaan puuroutui ja muuttui nihkeäksi auringonpaisteessa. Sukset toimivat ihan hyvin, mutta ei ne mitkään supersukset olleet. Varsinkin loppupuoliskon tasaisella sai työnnellä tasaisella ihan tosissaan, että pysyi letkassa. Lisäsin kävelyosuudella (52km kohta) pitovoidetta, kun muutama prokin näytti niin tekevän ja seuraavat mäet, joita oli tuon kohdan jälkeen riittävästi menivät kyllä hienosti latua pitkin.

Viimeiset 30-40km jalkapohjat ja nilkat olivat ihan tulessa, joten vuorotahtia tuli hiihdettyä säästellen loppumatkasta ja hartiapankit alkoivat olemaan loppumatkasta kohtuu tyhjät. En tiedä johtuivatko nuo jalkakivut uusista monoista vai vähäisistä hiihtokilometreistä, mutta ei se kyllä miellyttävää ollut. Muuten olisi tosiaan voinut jatkaa pidempäänkin, mutta jalkaterät olivat erimieltä. Maaliin saavuin ajassa 6h50, joka oli reilusta arvioimani aikahaarukan (8-9h) alle. Kaiken kaikkiaan muutenkin kokemus oli hieno ja miellyttävä. Voisi kait tuon joskus toistekin mennä. Ja nyt kun pää saatu auki, niin eiköhän tässä mennä myös Pirkan Pyöräily, Soutu ja Hölkkäkin tänä vuonna.

3 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Tosiaankin hieno aika! Selvästi meillä erona oli se, että sinä jaksoit tasatyöntöä melkein koko matkan ja minä 10km...

harpatti kirjoitti...

Hyvä veto, varmaan tosiaan hyödyt kun olet jaksanut rimpuilla käsillekin treeniä säännölisesti.

Mutta oot sie kyllä lahjakaskin :)

jaha kirjoitti...

Onnittelut!
Ja mikä parasta, löytyhän sullekin vihdoin se laji, johon sulla on lahjoja ton sun häröilyn seasta. ;)

Onnittelut myös pjh:lle tälleen väärän blogin kautta. Kova veto oli tuo sun suoritus!