maanantai 14. maaliskuuta 2011

Viikko 10 - Palauttelua ja PK3

Viime viikko menikin sitten Pirkasta ja kolmen viikon määräjaksosta palautellessa. Erityisesti uinti oli koko viikon väsynyttä ja yläkropasta oli voimat täysin poissa. Maanantain uintitreeni näytti varmasti melko säälittävältä räpellykseltä. Toivottavasti tällä viikolla palataan taas normaaliin uintiin, joka oli viime viikkoon asti jo mennyt paljon parempaan kuosiin.

Juoksussa aloitin taas pitkän tauon jälkeen viikottaiset pitkikset. Aloitin toki varovaisesti 23km lenkillä, mutta jo tuolla lenkillä tuntui erityisesti lihaksisto olevan paljon perässä. Näitä tarvii nyt ottaa joka viikolle tuolle 4 viikon mittaiselle PK3-vaiheelle ja kasvattaa pituus pikku hiljaa 2,5h pituuteen. Lisäksi tarkoitus on ottaa lyhyempi (45min) juoksu kovemmalla tempolla kerta viikkoon, jossa voisi olla 4x5min vk1-vk2 alueella.

Fillarissa tiputin vähän pienemmälle vaihteelle jo palauttelunkin takia ja nostin siis hiukan kadenssia. Fillari on edelleen enempi ylläpito-moodissa ennen kuin lumet sulaa. Pyrin kuitenkin ottamaan kerta viikkoon reilun tunnin trainer-treenin, jossa mennään 4x5min kovemmilla tehoilla. Lisäksi fillarissa on siis tarkoitus pitää juoksupitkiksen lisäksi pidempi harjoitus ohjelmassa. Joko duathlonina tai maastopyörällä ennen kuin asfaltti on kunnolla auki Cerveloa varten. Tätä pitkistä säädetään olosuhteiden mukaan ja tehdään mitä pystytään.

PK3 alkaa siis nyty ja suurimmat erot aikaisempaan on pitkän juoksulenkin mukaanottaminen viikko-ohjelmaan, yksi lyhyempi vk-juoksu (joko tasaisella tai mäkeen) ja sotkea uintiin myös hiukan tehoja mukaan. Tämä eka viikko muodostuu hiukan erilaiseksi, kun viikonloppuna on Söderdahlin veljesten järkkäämä TRI camp, jossa ohjelmaa on riittävästi kaikilta treenauksen osa-alueilta. Näin ollen määrätkin nousevat varmasti hiukan normaalia korkeammalle. Mukaan uutena juttuna tulee myös MTB-lenkit, joten lainapyörä on hommattu tälle viikolle perseen alle.

Viikko 10

Ma Uinti 1h20, Tajut uintikurssi: tekniikka, eri tehoalueet
Ti Pyöräily (trainer) 1h, palauttava
Ke Juoksu 1h, pk
To ap Uinti 40min, tekniikka
To ip Pyöräily (trainer) 1h + transitiojuoksu 15min
Pe Uinti 1h, kestävyys
La Lepo
Su Juoksu 2h, pitkis

Yhteensä 9h

Ei kommentteja: