tiistai 15. maaliskuuta 2011

MTB-kruisailua

Seuraavana viikonloppuna on siis TRI camp ja tiedossahan on myös jokunen MTB-lenkki. Itsehän en ole ikinä kyseisellä helvetinkoneella ajellut, saatikka omistanut, joten tänään piti kokeilla lainapyörää kertaalleen alle.

Ajelin siis tunnin lenkin turvallisella alueella, eli jalkakäytävillä, jotka oli tosin ehtineet jäätyä kivikoviksi iltaa myöden. Ajomukavuus tuollaisella täysjoustolla on kyllä aivan mahtava ja yllättävän kovaakin sillä tuntuu pääsevän. Keskivauhti jäi tosin 22km/h, kun oli aika monta ns. tarkkaa paikkaa. Ihmettelen kyllä, miten näillä keleillä nuo fillaristit eivät ole jatkuvasti turvallaan ja luut murskana?!? Tämäkin kokemus oli hieno ja tarvii laittaa syssylle taas joulupukille kirjettä. Kyllähän tämä tuo mukavaa vaihtelua talviseen raineritouhuiluun.

Juoksin perään 4km aavistuksen verran kovempaa 4:48/km, syke 148 ja juoksukin tuntui hyvälle. Uinti sen sijaan on ollut perätilassa Pirkan Hiihdon jälkeen ja eilisessä uintitreenissä koutsi alkoi jo epäilemään orastavaa ylikuntoa. Mä en tuota ihan heti osta, kun muut lajit tuntuu kyllä sujuvan. Sen sijaan yläkropan lihaksistosta taitaa olla puhti pois ja tekniikkakin on mennyt huonoon suuntaan. Ajattelinkin nyt ainakin jonkin aikaa keskittyä tekniikkaan uinnissa ja välttää noita rankempia ja väsyttävämpiä uintitreenejä kunnes homma alkaa taas sujumaan. Aamulla kävin hinkkaamassa tekniikkaa to-del-la rau-hal-li-sella tah-dil-la.

Seuraavat pari päivää stadissa, joten saas nähdä mitä ehtii tehdä jos mitään.

3 kommenttia:

Markus kirjoitti...

Täysjousto ja jalkakäytävä ei oo kyllä hyvä yhdistelmä samaan lauseeseen, menee hienon harrastusvälineen väärinkäytön puolelle ;=) Siellä ois muuten vielä talviset metsäpolut ainakin tämän viikon huippukondiksessa.

Näillä keleillä nastagummi edessä rauhoittaa kummasti kuskin mieltä vaikka ilmankin toki pärjää kun ei ihan kivikovaksi pumpatulla ajele.

kaapo kirjoitti...

:) Arvasinkin, että joku MTB-kuski älähtää tällaisesta kermaperseilystä. Nastat varmaankin pitää hommata, jos talvella paljon ajelee. Tämän kevään käyttökohde on kuitenkin jalkakäytävillä ajoa ja lainapyörällä erityisesti ens vkonlopun aikana. Pian saa toivottavasti repiä jo TRI-tykin kuivalle asfaltille.

Hyvä huomio muuten tuo renkaan kovuus, pumppasin ajattelematta maantiepyörä-tyyppisesti kivikovaksi.

Markus kirjoitti...

Petri ois varmaan sulle kyklonsa lainannut, eikös se olisi ollut KLV ajoon paremmin sopiva väline jos ei kerran maastoon ole ajatus mennä? Siihen vielä asennat tri-tangot niin jäisillä jalkakäytävillä ajo olisi tarjonnut ihan mukavaa ajanvietettä ja tekniikkaharjoitetta ;=)

Epätasaisella pinnalla se rengas muuten rullaakin pienemmällä vastuksella paremman pidon ja mukavuuden lisäksi kun menee pienemmillä paineilla. Vaikka on vastoin perinteistä maantiemiesten isältä-pojalle kansanviisautta.