tiistai 31. heinäkuuta 2012

Alkaa vähän vauhti tarttua

Viime viikolla sain tehtyä muutamia hyviä treenejä, vähän kovemmalla intensiteetillä. Ratatreenin jälkeen otin pari päivää vähän keveemmin, että ruho olisi edes jotenkuten palautunut la-su treeneihin, jolloin oli taas ohjelmassa tempoilua.

Lauantaina uin ensin tunnin verran Nässyssä, mukana 4x600m matkavauhtia, joka kyllä tuntuu ihan suht hyvältä ja vauhti ei tipu viimeiselläkään vedolla, mutta vauhti ei uinnissa edelleenkään päätä huimaa. Nippanappa saan alle 2min/100m vauhtia tuon matkavauhdin. Muutama tunti breakkiä ja kevyt lounas, jonka jälkeen ohjelmassa 4x2000m (4min hölkkäpalautus) juoksua loppua kohden kiristäen (155-> 160 -> 165 -> 170. Vauhti oli siinä 4.35/km --> 4.20/km, mutta juoksin maantiellä ja nuo 2km pätkät maastoltaan vaihtelevia.

Sunnuntaina sitten kokeilin tehdä 2h30 fillarin niin, että sisällä mukana 4x15-20min kynnysten puolivälissä, ehkä vähän ylikin (mulla 150). Vauhdit oli siinä 36.5km/h tuntumassa noissa vedoissa, mutta ei noistakaan osaa sanoa, kun maasto vaihteli ja samoin tuulen suunta. Hiukan alkoi kyllä viimeisissä vedoissa  jaloissa painaa, kun ei ole kauheasti tehoja tullut viime aikoina otettua. Vajaan puolen tunnin kevyen rullailun jälkeen vielä heti perään 1.5km juoksua 4.20/km ja 10min hölkkää kotiin.

Eilinen sitten taas kevyt päivä ja juoksu-uinti-treeni meni töiden takia pipariksi, mutta ihan hyvä niin. Ehti nimittäin ehkä paremmin palautua tämän päivän ratatreeniin. Ohjelmassa oli nimittäin sama setti kuin viime keskiviikkona, mutta nostettiin 5 pykälää sykkeitä ylös. Jalat oli taas ihan hyytelöä ja lyijyä kun lähdin verkkaamaan Pyynikin kentälle, mutta yllättävää kyllä jalat ei radalla tuntuneet enää yhtään raskailta, vauhtia verotti kyllä joku muu kuin kintut. Eka setti siis 150 -> 160 -> 170 sykkeillä ja 400m hölkkäpalautus välissä. Vauhdit 4.28 -> 4.14 -> 3.52. Vikassa tonnissa eka satanen tais lähteä vähän hansikkaasta ja ehkä siksi suhteessa kovempi. Väliin pari kierrosta kenttää ympäri ruohikolla hölkäten ja perään sama setti putkeen ja vauhdit 4.29 -> 4.19 -> 4.01. Hölkäten kotiin, kevyttä safkaa huiviin ja takapihalle Nässyyn reiluksi puoleksi tunniksi palauttavaa kelailua.

Huomenna vielä sellainen vähän kovempi fillari, ei siis mikään sunnuntain veroinen, illalla Red Hot Chili Pepperiä ihmettelemään ja sitten pari päivää vähän kevyemmin, että jaksais ottaa kunnolla karstoja pois lauantaina Jazz Triathlonissa. Tukkoista menoa vielä odotettavissa, mutta josko se sillä aukeis.

Ei kommentteja: