tiistai 17. heinäkuuta 2012

Palauttelua

Olin ihmeissäni ensimmäisellä viikolla IM-kisan jälkeen, kun jalat ei olleet yhtään paskana, vaan kävely onnistui heti ihan normaalisti ja juoksemaankin teki heti mieli. Sitten tajusin, että enhän mä edes juossut kunnolla noiden energiaongelmien takia ja tämä varmasti selittää sen miksi jalat on nuin hyvässä hapessa. Eniten olen ihmetellyt sitä, että saa koko ajan lapioida safkaa huiviin ja vetää unta kuulaan, vaikkei olevana päivisin tee juuri mitään.

Viime viikko tuli lähinnä vaan palauteltua tekemättä montaakaan treeniä. Torstaina kävin lätkyttelemässä 30min Kalevassa ja perjantaina hyvin kevyesti 1h fillaria. Sykkeet ei nousseet mihinkään. Lauantai menikin sitten Finntriathlonin merkeissä, tällä kertaa katsomossa. Mukavaa oli näinkin päin, mutta kyllä sitä mieluummin radalla on, ei auta mikään. Sunnuntaina vielä kevyt lihaskuntopiiri ja vartti juoksua matolla perään.

Tällä viikolla olisikin sitten tarkoitus tehdä yksi treeni lähes joka päivä, tosin lauantai saattaa jäädä aikataulujen takia väliin. Treenit edelleenkin suht keveitä, eli pysytään pääosin aerobisen kynnyksen alla ja kesto maksimissaan 1h30. Tänään kokeilin jo hiukan testata kroppaani ja fillaroin 1h30 aerobisella kynnyksella, toteutuma 35.2 km/h ja syke 142. Syke oli nyt herkässä ja jalatkin toimivat hienosti ylämäissäkin, toisin kuin vielä perjantaina. Otetaan nyt kuitenkin vielä tämä viikko tällä suht kevyellä kaavalla ja koetetaan ensi viikolla sitten antaa koneelle vähän kaasuakin. Viikonloppuna voisi kokeilla vähän pidempää juoksulenkkiä keveillä sykkeillä ja katsoa miltäs se sitten tuntuu.

Ajatuksena tässä kaikessa on siis se, että tästä palautuisi mahdollisimman nopeasti, josko saisi vielä jonkun lyhyemmän TRI-matkan startin alle, ennen kuin käännetään katseet ensi kauteen, joka sekin alkaa hahmottua.

Ei kommentteja: