keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Radalla

Sen verran heikossa hapessa tuntui viime viikon perusteella olevan juoksujalka ja varsinkin vauhtikestävyys, että tänään suunnistin Ratinaan pyristelemään jotain edes vähän vauhdikkaampaa. Ajatuksena pitää kuitenkin maltti mukana ja hoitaa tämä kerta enempi tunnustellen monestakin syystä.

Verkkailin 15min kotoa ratinaan ja tunne jaloissa ei varsinaisesti mitään lentoa tälle reissulle ennustellut. Ratinassa minun lisäkseni irrotteli yksi sprintteri jäseniään, joten tilaa riitti. Alkuun vähän tekniikkaa, eli pakarajuoksua, aitojen kävelyä, polvien nostoa, loikkia ja sen sellaista. Tämä tietty maustettuna muutamalla ruskolla, Hellemanseilla ja venyttelyllä.

Alkuneppailun jälkeen yllättäen juoksu tuntuikin paremmalle. Juoksin alkuun 3x1000m kiihtyvästi sykkeillä 145->155->165 kuitenkin niin, että juoksin aina väliin 400m verraa ja lyhyellä ruskolla + Hellemansilla nostin aina sykkeet valmiiksi tuohon tavoitteeseen ennen vetoa. Mulla on aerobinen kynnys mitattu viimeksi 145 ja anaerobinen 165, joista tämänkin päiväisen habituksen perusteella alempi on kutakuinkin siinä, mutta ylempi suattaa olla lähempänä 170 tuntumaa nytten. Ei nyt satavarma kylläkään voi olla, mutta sen verran helpolta hengitykselle tuo 165 tuntui. Vauhdit noilla sykkeillä oli yllättävän hyvät, eli 4:47, 4:27 ja 4:06. Väliin rentoa hölkötelyä ruoholla sen kierroksen verran ja taas baanalle. Tällä kertaa muuten sama peli, mutta juoksin tuon setin putkeen ilman välihölkkää ja jo rupes vauhdit tippumaan. Sykkeet kutakuinkin samat ja vauhdit 4:46, 4:36 ja 4:20. Joten tuostakin voi päätellä, että vauhdit eivät niin kauheasti ole tippuneet kevään parhaimmista, mutta vauhtikestävyys on kyllä heikkoa. Tarttee siis tehdä myös pidempiä vetoja tuolla 155-170 alueella. Loppuun vielä 100m rennon kovaa 14,09. En uskaltanut kokeilla maksimeja, sen verran väsyneet oli jalat jo reilun tunnin läpsyttelystä ja pohkeetkin lauloivat jo sitä tuttua hoosiannaa.

Loppuun vielä 15min verraa kotio ja sain kasaan 1h30min hyvää juoksutreeniä. Pitää nyt kokeilla lauantaina jotain samantyyppistä, ehkä vähän pidemmillä (2000m) tasavauhtisilla vedoilla tuolla 155-170 välimaastossa, josko saisi vähän tätä juoksukuntoa nytkäytettyä ylöspäin. Ihan hyvä fiilis tästä jäi, vaikkei tällä nyt vielä kuuhun mennäkään. Odotin paljon pahempaa kanttausta.

5 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Pakarajuoksua? Aitakävelyä?
Kyllä nyt on hifistely saavuttanut huippunsa!
Pitää googlettaa tuo Hellemans ja tehdä sitten itsekin sellaisia;-)

Mutta ihan OK vauhteja nuo olivat ja sykkeet hyvin kurissa.

kaapo kirjoitti...

Joo, nyt on epätoivo saavuttanut jo sen pisteen, että on alettu jo venyttelemäänkin. Hellemansia tuskin löydät googlettamalla, mutta mä voin opettaa. Kiroat sen jälkeen mut alimpaan helvettiin ;)

Jupis kirjoitti...

Mikäs tuo Hellemans oikein on? Pitäis itekin suunnata radalle pikapuoliin, aikalailla samanlaiset oireet täälläkin päällä.

kaapo kirjoitti...

Hehheh, tuo Hellemans on siis itse keksitty nimi (Triathlon-valmentaja-gurun John Hellemansin kunniaksi). Joku taisi tuota liikettä kutsu "perusliikkeeksikin", eli kyykkyyn -> jalat heitetään suoraksi taakse ja paino suorilla käsillä -> takaisin kyykkyyn -> hyppy ylös kädet ylhäällä. Ja sama uudestaan, ja uudestaan.

Jupis kirjoitti...

Aijaa tuttu liikehän tuo on seuran kuntopiiristä. Meillä se tunnetaan nimellä Vuorisen kirous tai Puheenjohtajan rukous ;-)