keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Mies kiihtyy, vauhti ei?

Viime vuoden aikana pystyin dieselöimään itseni sen verran perusteellisesti, että vauhteja joka lajissa ei ollut kuin tasan se yksi. Onneksi sentään se vauhti oli öbaut se Ironman-vauhti, mutta en mä nyt ihan tuollaista yhden vauhdin olotilaa tavoitellut. Tämän vuoden yhtenä kantavana teemana onkin saada paljon enemmän vauhtiskaalaa joka lajissa. Tätä haetaan mm. tekniikan, lyhyiden terävien vetojen ja kiihtyvien harjoitusten kautta. Tänään ohjelmassa oli kiihtyvä 75min juosten.

Toteutukseen sain Haaviston seuraksi ja alle sujautin Pearl Izumi, Iso Transitionit. Nuo jäi käteen Miamin Ironman exposta ja on sellaiset Tri-spesifiset kengät, 225g, matalalla kantapäällä. Ja eikun liikkeelle. Ekat 3km todella kevyesti 5:25/km ja sykkeet alle 135. Seuraavat 3km vähän vauhtia lisää ja vauhti noin 4:53/km ja sykkeet alle 145. Seuraava 3km pätkä 4:37/km ja läppä vipatti jo 152. Seuraava 3km pätkä lähti vähän käsistä ja toteutus 4:26/km ja 162. Viimeinen veto vähän lyhyempi 2km ja datat 4:12/170. Perään vielä pari kilsaa loppuverraa.

Noh, ei tuo vauhti nyt ihan niin pahasti ollut jämähtänyt, vaan jotain väljyyttä ja skaalaa on saatu aikaiseksi. Tämä fiilis on kyllä juoksutuntumassa ollutkin. Mutta, pitää edelleen jatkaa samalla tiellä ruskojen, tekniikkatreenien ja terävien vaihtelevien vauhtien kanssa. Hiukan tuli kovempi treeni mitä oli alunperin tarkoitus, muttei kuitenkaan aivan täysin lähtenyt lapasesta. Ja, pitää nyt muistaa, että nuo pätkät eivät ole ihan vertailukelpoiset. Paluumatka oli lievään myötäseen, joten tuo vauhtiskaala ei oikeasti ihan edes noin laaja ollut. Pohkeet otti nokkiinsa jonkin verran, todennäköisesti kovavauhtisten juoksujen vähyys ja kevyet, matalakantaiset kengät yhdistettynä tähän syynä. Huomenna ja perjantaina vähän kevyempää ohjelmaa ja lauantaina taas mittaria vähän punaiselle. Tällaiset reenit on huomattavasti mukavampi tehdä kimpassa versus yksin pimeässä. Kiitoksia Petelle! Kyyyyyllä se tästä.

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Oli hyvä harjoitus ja lauantaille tulee sitten se toinen reippaampi.
Minulla vetivät takareidet aika jumiin ja meno oli kankeampaa kuin toivoin, vaikka alla oli kaksi lepopäivää. Mutta jaksamisen kanssa ei ollut ongelmia. Rennommaksi pitää meno saada lauantaiksi, jotta 20min alittuisi.

Otetaan uusiksi joku kerta. Minulla on usein aika hyvin ma, ke ja to-iltoina mahdollisuus juosta sillä suunnalla, ja oikeastaan myös perjantaisin, mutta silloin lyhyempi slotti.

kaapo kirjoitti...

Jep, keskiviikko voisi olla defaulttina hyvä päivä kiihtyvälle, niin ehtii aina palautua lauantaille ja viikonlopun mätöille.

Onhan tuo vauhti edelleenkin surkeaa ja puuroutunutta kun noita lukuja tuijottaa, mutta tästä se paranee!