perjantai 21. lokakuuta 2011

Tekniikkaa, tekniikkaa, tekniikkaa

Viime viikot on hinkattu tekniikkapainotteisesti vähän joka lajissa. Uinnissa en ole juuri muuta kuin tekniikkaa tehnytkään ja ne harvat fillarit joita on trainerilla poljettu (n. 2 kertaa/vko) on sisältäneet tekniikkaa ihan mukavasti nekin. Juoksutreenejä olen sentään malttanut välillä tehdä ihan vaan juoksemalla, mutta jokaisessa juoksutreenissä on ollut vähintään 3-4 ruskoa mukana loppupuolella.

Määrät on olleet hyvin maltillisia, pikkasen alle 10h/vko, mutta ehtii sitä sitten talvella ja keväällä vääntää sitäkin. Pääasia, että saisi tekniikat sen verran kohdilleen, että saisi vähän vauhtia lisää, eikä kuukahda ihan kovin nopeasti kun alkaa tulla lenkille pituutta.

Tänään tuli taas vaihteeksi juoksenneltua juoksutekniikkaa Onkiniemessä vihreällä veralla. Pikkasen on ollut vasen nilkka heikossa hapessa, joten yritin juoksennella varovasti ja pehmeällä alustalla. Muutaman tunnin päästä sitten Kalevaan ja uinti tekniikkatreeniä Peten kanssa. Kellotettiin treenin ohessa "leikkimielisellä" kisailulla 50m Peten kanssa täsmälleen samaan aikaan, 38.6s (lähtö alhaalta). Silmät kyllä vähän muljahteli, kun katoin kelloa, en nimittäin uskonut että tulen koskaan noin lujaa uimaan. Tekniikkatreenit on siis purreet ainakin lyhyille matkoille. Nyt kun saisi vauhdit ja opitut tekniikat siirrettyä vielä pidemmillekin matkoille. Pari uutta ongelmapesäkettä löytyi taas vedenalaisissa "kuvauksissa". Ongelma numero yksi on se, että vasemman käden veto menee osittain läpi. Kyynärpää ei pysy paikallaan, vaan luistaa vedossa taakse, joten vetopinta-alaa menee paljon hukkaan ja voimaa harakoille. Jotain olen kyllä tiennyt tuolla vasurissa vialla olevankin, sen verran nihkesti vasemmalla kädellä uinti vie eteenpäin. Kakkosongelma ei ole ihan niin paha
triathlonissa, nimittäin potkut ei mene rennoilla jaloilla, vaan täysin jännitettyina. Potkuja nyt ei niin kauheasti pitkillä matkoilla käytetä, mutta kyllä tätäkin pitää pyrkiä kehittämään.

Huomenaamulla sitten nahkakompassi kohti Helsinki-Vantaata ja seuraavat pari viikkoa menee lomaillessa New York _ Miami akselilla. Ja tämähän asia ei vituta sitten yhtään.

Ei kommentteja: