sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Hawaii fiiliksissä

Eilinen päivä olikin sitten Triathlonia pullollaan. Päivällä ensin veisteltiin vittuilun ohessa tunnin verran tekniikkapainotteista uintitreeniä Tapsan ja Peten kanssa. Uintiasento alkaa olla jo vähän sinne päin ja alkaa olla aika siirtyä seuraaviin ongelmapesäkkeisiin. Erityisesti vasen käsiveto menee läpi ja johtuu ainakin osittain siitä, että hengitän vain oikealta. Nyt aletaankin sitten harrastamaan ainakin pidemmissä siivuissa molemminpuolista hengitystä, josko sillä saisi tasapainotettua uintia. Jotain muutakin häikkää on käsivedossa, kun ei saa oikein voimaa vedon taakse. Tämä tulee esille yhden käden drilleissä ja catch-upeissa pulliksella. Tarttis kuvata veden alla tuota käsivetoa, niin tajuaisi paremmin mikä siellä menee vikaan.

Uinnin jälkeen sitten fillarit ja vastukset Ratinaan ja tehtiin tekniikkapainotteinen pyörä-juoksu-treeni. Kokeilin ekaa kertaa yhden jalan pyöritystäkin, joka paljasti heti kärkeen melkoisia puutteita tekniikassa. Eikä isolla tuumalla tuuppauskaan ihan nätisti pyörinyt. Pyöritystekniikkaan tarvii panostaa nyt ihan kunnolla. Välillä käytiin juoksemassa radalla, jossa mausteena lyhyitä, teräviä spurtteja. Muutenkin juostiin rataa hyvin vaihtelevilla vauhdeilla. Hyvänoloinen treeni, joka ei tuntunut kauhean kuormittavalta ja väsyttävältä, mutta tänään on lihakset kyllä mukavasti kipeät.

Illalla sitten Hawaii-kisakatsomo parinkymmenen muun "nistin" kanssa, kun kuninkuusmatkan tittelistä kisailtiin Big Islandin Konalla. Olihan taas legendaarinen kisa. Kuvassa olevan, eilisen jälkeen jo kolminkertaisen Ironman-maailmanmestarin, Crewien askellus on kyllä silmiä hivelevän kaunista katseltavaa. Varsinkin kun sankari on nyt saanut pyöränkin kärkimiesten tasolle, ei muilla ollut lopulta asiaa ja reittiennätys meni samalla päreiksi. Myös naisten mestarin, Crissie Wellingtonin meno on mykistävää. Mimmi veti lähes rampana (pari viikkoa sitten pahat pannut fillarilla) itsensä väkisin mestaruuteen ja alle 9h.

Ei kommentteja: