keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Är Femma

Alkuviikko on tehty vähän kevyempää treeniä ja kroppa tuntui jo eilen siltä, että josko tekisi tänään vähän kovemman juoksutreenin Tajujen joka kuukausi juostavan testilenkin, R5:n yhteydessä. Ajatuksena siis oli juosta "vain" vk-treeni Haaviston kanssa fiiliksen mukaan.

Noh aamulla kävin toki alle uimassa ja tekniikkaa vaihteeksi. Olo muuten freesi, mitä nyt puolet aikaa uin silmät kiinni, niin kuin tuohon aikaan (6.30) normaaleilla ihmisillä onkin.

R5:n alkuverrassa jalat painoivat kuin lyijy ja alkoi olla pelko persiissä, josko se sunnuntain Pirkka kuitenkin tuntuu vielä kintuissa. Ja tuntuihan se. Haavisto lähti paukusta hölkkäilemään sellaisia 4.10-kilsoja ja muutama rusakko Kerosen johdolla pakeni horisonttiin jo ekalla kilsalla. Reilu 3km pysyi kohtalaisesti tuossa vauhdissa, mutta anaerobisen rajalla ja vähän ylikin mentiin. Jaloissa tuntui karmealta ja alkoi käydä selväksi kuinka älykäs idea tämä olikaan lähteä kellottelemaan tässä olotilass a ja tällä juoksukunnolla, mikä ylimenokauden jälkeen on käsissä. En muuten edes muista, koska olisin viimeksi juossut vk2 ja yli intensiteetin juoksulenkin? Noh loppumatkassa tipahdin Haaviston kelkasta. Näemmä johtaja hiukan kiristi vauhtia lopussa ja mulla oli aika tasavauhtiset kilsat koko matkan. Loppuaika 20.46 (ennätys 20.31), mikä on yllättävän hyvä viimeaikaisilla juoksutaustoilla, mutta meni valitettavasti lähes maksimeilla. Eipä olisi tänään juurikaan lujempaa kulkenut.

Seuraavat pari päivää tarvinnee ottaa todella keveesti sillä lauantaiksi on tiedossa jotain kivaa kombo-treeniä ennen Hawaiin kisakatsomoa. Tarvii nyt juosta näitä 5km testijuoksuja tuonne helmikuun loppuun kerran kuussa, yrittää kehittää nopeutta tekniikan kautta ja painaa tuo vitosen enkka nyt vihdoin tuonne 20min alle. Teivocup ja R5 sen mukaan mitä osuu omiin aikatauluihin.

Ei kommentteja: