tiistai 28. kesäkuuta 2011

IM Austria - kisareitti

Jaahas, rapiat 4 päivää kisaan ja tarttis vähän miettiä kisareittia ja missä kohtaa ottais irtioton porukasta.

Uintiosuus vedetään Itävallan suosituimmassa uintipaikassa, eli järvessä nimeltä Worthersee. Vesi on kirkasta, näkyvyys pohjaan asti ja veden lämpötila eilen 23 astetta. Startti tapahtuu vedestä, eli porukalle annetaan lupa lähteä lipumaan kohti lähtöviivaa ja sitten kajahtaa tykki rannalta. Ensimmäinen 1500m kauhotaan vain suoraan kohti horisonttia, jonka jälkeen uidaan jonkin aikaa vasemmalle kääntöpoijun jälkeen. Tämän jälkeen lähdetään takaisin kohti rantaa, mutta rannassa ei suinkaan tällä kertaa ole uintiosuuden loppu, vaan viimeiset 900m uidaan sisämaahan kapeaa kanavaa pitkin. Yleisöä on molemmin puolin parin metrin päässä uimareista, joten fiilis on varmasti mahtava.

Rantautuminen ja T1-alue tarvii tsekata paikan päällä, kun niistä ei oikein tarkkaa kuvaa saa. Jokatapauksessa pyöräosuus onkin sitten seuraava rasti. Pyöräily mankeloidaan kahtena 90km lenkkinä. Maantiet on tietenkin suljettu muulta liikenteeltä, joten pitäisi olla riittävästi baanaa Cervelolle, joka odotteleekin jo parvekkeella hermostuneesti hirnahdellen. Juottoloita on pyöräosuudella 20km välein, joten pullo per väli pitäisi riittää nesteytykseen ja energian saantiin. Ensimmäinen 20km on hyvin tasaista ja siinä pitää saada syke alas, pyörä riittävän rennosti käyntiin ja tankkaus varovasti aloitettua. 20km kohdalla on yksi pienempi nousu alkulämmittelynä 30km kohdalla olevaan 1250m pituiseen nousuun, jossa max-jyrkkyys käy 10%:ssa ja keskimäärinkin 6,8%. Sanoisin, että tuohon tarvii passata. Samassa nousussa on myös tankkauspiste. Juottolan jälkeen pikku lasku ja sen jälkeen nousu jatkuu vielä tovin loivempana. Tämän jälkeen helpottava laskuosuus 5km ja 10km kohtuu tasaista. Tämän jälkeen alkaakin se pahempi noista kahdesta seinästä, joka on 2500m pitkä, pahimmillaan 11,7% jyrkkä ja keskimäärin 5,9% Tämä pitää ottaa varsinkin ekalla rundilla to-del-la rauhallisesti, perse penkissä ja hyvin pienellä vaihteella. Tästä eteenpäin onkin sitten 25km laskuvoittoista osuutta, joka jatkuu vielä toiselle kierrokselle tasaisena 20km osuutena. Ja sitten vaan toinen rundi tätä samaa rallia. Jyrkänteissä on kuulemma porukkaa lehmänkelloineen kuin ranskan ympäriajossa, joten tunnelma saattaa olla radallakin sanoinkuvaamaton.

T2 onkin sitten samoilla seuduilla kuin T1, joten täytyy tampata (http://www.youtube.com/watch?v=i-6OE7gXo4U) tuo alue senttimetrilleen läpi pe-la. Juoksuosuus onkin sitten täysin tasainen ja se juostaan kahtena 21km kierroksena. Karttaa tihrustelemalla juottoloita näyttäisi olevan 3km välein, mutta tarvii tämä vielä varmistaa kisainfossa paikan päällä. Kuten myös juottoloiden menu. Toivottavasti on kokista, muuten ei pysy kone käynnissä. Reitti näyttäisi kulkevan kohtuu keskustassa kisapaikan tuntumassa ja samaa tietä mennen tullen, joten yleisöä on varmasti täälläkin ja muutenkin tapahtumia. Eipä tässä juoksuosuudessa sitten olekaan mitään ihmeellistä, 5 kertaa menee näköjään keskustan läpi ja viimeiselle kerralle tilaan kyllä etukäteen jostain pystybaarista bissen.

Tätä kirjoittaessa kisakuume senkuin pahenee ja 4 päivää pitäisi vielä kärvistellä ja passailla. Aaargh!

2 kommenttia:

moguli kirjoitti...

Tsemppiä kisaan!!!

Teemu kirjoitti...

Toivottavasti muistit sepelin torjunta välineet mukaan.

http://www.youtube.com/watch?v=Hj3GjWwjtDE