keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kadonnutta IM-vauhtia etsimässä

Sen verran alkoi kylmäämään peräosastossa, kun vilkaisin kalenterista milloin pitäisi olla koneisto IM-kunnossa, että pari päivää olen yrittänyt muistutella ruhoa miltä se IM-vauhti taas tuntuikaan.

Tiistaina aamusta hölkkäilin hienossa säässä 20km, josta viimeiset 4km kokeilin vähän haeskella IM-vauhteja ja IM-sykkeitä. Kohtuu hyvältä juoksu tuntui, mutta aavistuksen liian kovilla sykkeillä tuli tuo loppu juostua. Toteutus tuolle lopulle oli 4:51/km ja 149 syke.

Tänään sitten iltasella tuuppasin Cervelon taas tulille ja ajoin 2h Säijää ympäri. Hiukan oli tuulinen keli tänään ja paikoitellen tuuli pysäytti vauhdin tuskastuttavan hitaaksi, mutta taas esim. Säijän perukoilla vauhti oli tasaisellakin niin kovaa, että vaihteet loppui kesken. Fiilikset siis vaihteli tuon 2h:nkin aikana epätoivoisesta loistavaan, mutta niinhän ne pakkaa tehdä IM-kisassakin. 2h meni toteutuksella 34,3 km/h ja syke 138. Nopea vaihto ja 20min juoksua perään. Juoksu tuntui alussa taas petollisen hyvältä ja piti tehdä vähän hommia, ettei vauhti lähtenyt lapasesta. Pikkasen liian kovilla sykkeillä meni tämäkin, muuta enää oli muutama lyönti yli aerobisen kynnyksen, millä pitäisi IM-kisa hoitaa kotiin. Toteutus tuolle reilun 4km siivulle 4:44/147.

Pikkasen siis on hakusassa vauhdit vielä, mutta ei ihan katastrofaalinen tilanne. Ja fillarissahan on vielä aerosarjat kaikki kaapissa tai kaupassa piilossa, joten kait niistäkin jotain hyötyäon, onhan? Niin mä olen ainakin noi ostokset vaimolle perustellut.

Sitähän mä vaan aloin ihmettelemään, että millä toi Jiri pitää baletin kasassa ja hanskaa treenauksen sprintistä Ironman-matkaan, kun itsellä on täysi työ tämän yhdenkin matkan kanssa? Tai tiedänhän mä millä keinolla: olemalla niin sairaan kovassa tikissä, että se on ihan sama mikä matka lyödään naaman eteen, kaikki kulkee.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Heh heh juu.
Hyvät fillarispeksit muuten sulla!

Elämänmottohan on minulla aina ollut:

Miksi olla yhdessä asiassa hyvä, kun voi olla monessa huono? :-)

j