sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Viikot 18 ja 19 - Ylämäki-alamäki

Aikamoista vuoristorataa on ollut viimeiset pari viikkoa.Välillä on tullut hyvinkin onnistuneita treenejä ja heti perään saattaa tulla sitten jonkinmoinen nitkahtaminen, kuten tänään Duathlon (3+42+3) kynnysten puolivälissä. Nitkahdin viimeisellä 15km pyörä-osiolla täysin. Jonkin verran varmasti vaikutti jonkinlainen noidannuoli vasemmall puolella alaselässä, joka poisti kyllä aika paljon vasemman jalan tehoja pelistä. Anyways, viikolla 18 summautui 14h30 määrää ja tehoja riittävästi. Hiukan haeskeltiin myös IM-vauhteja jo. Alla kun oli vielä samanlainen viikko, niin olin kyllä tämän viikon alussa tosi väsynyt. Tälle viikolle viivan alle tuli 9h40 treeniä ja tänään ennen duathlon-treeniä olo olikin sekä henkisesti, että fyysisesti jo ihan eri planeetalta. Tämän päivän setin jälkeen vaan oli jalat niin töötissä, että toivottavasti en sementoinut itseäni ihan perätilaan kuitenkaan.

Uinnissa olen yrittänyt pikkuhiljaa haeskella myös natural-uintia ja märkkäriuintia. Sanotaan nyt vaikka näin, että tekemistä on kyllä tuolla saralla. Lätpul uinti sujuu kyllä edelleen hienosti, märkkis vähän heikommin ainakin altaan lämmössä ja natural sitten onkin surkeeta katteltavaa. Tarkoitus olisi ottaa noita märkkäriuintejakin nyt enenevässä määrin mukaan myös altaan puolella ja heti kesäkuun alussa sit avovesiin. Pahimmat probleemat työn alla: 1. Vedon alkuvaihe ja liu'uttaminen siinä 2. Vartalon kierto ja selkälihasten käyttö vedossa 3. Uintiasennon parantaminen, eli perse ja jalat pintaan.

Fillari kulkee pk-sykkeillä hienosti ja vauhdit on jo nyt ihan kohdillaan. Ongelmia alkaakin sitten tulla kun pitää laittaa voimaa peliin. Esim. tänään kun lapioitiin Peten kanssa duathlonia jäin ylämäkiosuuksilla seisomaan, vaikka mulla on sellainen 15-20kg painoetu. Myös vastatuuliosuudet on myrkkyä. Ajattelin, josko muutamia mäkitreenejä tekisi fillarilla seuraavan parin viikon aikana.

Juoksussa vähän samaa hommaa, eli pk-vauhdit ja erityisesti kynnyksen tuntumassa tuntuu vauhdit olevan ihan ok, mutta vk-puolella homma muuttuu nopeesti väkinäiseksi. On toki treenejä, jolloin vk-juoksukin kulkee, mutta ei läheskään aina.

Ensi viikko onkin treenien suhteen täysi kysymysmerkki, en tiedä yhtään miten ehtii/pystyy treenaamaan, mutta mennään sen mukaan mitä pystyy. Tarkoitus oli myös fillaroida lauantaina Yyteriin (128km) ja juosta perään puolikas sellaista 1.35-1.40 vauhtia. Nyt kuitenkin näyttää hyvin epätodennäköiseltä tuo reissu.

Viikko 18 - Toteutunut

Ma Uinti 1h, nopeus
Ti Juoksu 1h45, pk+4km IM-vauhti
Ke Pyörä 1h50 + Juoksu 20min, IM-vauhti
To Uinti 1h, 5x300 + Juoksu 1h, vk
Pe Uinti 1h, kevyt & tekniikka
La Uinti 1h, tekniikka & 3x400 + Yhdistelmä 1h50, vk
Su Pyörä 3h40, pitkis

Yhteensä 14h30

Viikko 19 - Toteutunut

Ma Uinti 1h, kevyt
Ti Lepo
Ke ap Uinti 45min, kevyt
Ke ip Pyörä 1h45 + Juoksu 15min, hiukan yli IM-vauhti
To Juoksu 1h, pk
Pe Uinti 1h, kevyt
La Uinti 1h20, kestävyys (mukana märkkisuintia)
Su Yhdistelmä 2h + illemmalla kevyt pyörä 35min

Yhteensä 9h40

Viikko 20 - En lähde edes arvailemaan

Ei kommentteja: