lauantai 5. toukokuuta 2012

Lisää vaihteita?

Lauantaisin mulla on normaalisti hapokasta meininkiä tiedossa. Niin tänäänkin. Tarkoituksena löytää vähän muitakin vaihteita käyttöön kuin se ykkönen, kakkonen ja pakki. Puolilta päivin ensin Herwoodin bunkkeriin väsyttämään kroppaa. Siellähän jo odottelivatkin malttamattomana myös Triathlonklubin juniorilupaukset Antti ja Marko. Näköjään sadetta pitämässä neljän seinän sisällä.

Viimeiset pari viikkoa uinnissa, erityisesti ilman apuvälineitä, on ollut joku pahasti pielessä ja epätoivo on alkanut hiipiä jo välillä puseroon. Eilinen kevyempi tekniikkatreeni ja tämänpäiväinen sessio olivat loistava täsmäpommitus näihin probleemiin ja uinti alkoi taas tänään putoilla oikeisiin uomiinsa. Syyt ja seuraukset on ihan ilmeiset, kun vähän miettii: 1. Runsaan lättäriuinnin ansiosta loppuveto on pikkuhiljaa jäänyt kokonaan pois, 2. Runsas pullariuinti taas on passivoittanut jalat myös normiuinnissa ja 3. Kohtuu napakka 2-viikkoinen ja alkanut runsas ulkofillarointi on lyönyt kropan väsyksiin ja yläkropan hiukan jumiin. Noi kaksi ensimmäistä kohtaa sain jo parempaan suuntaan parin päivän aikana ja tuota kolmatta hoidetaan kuntoon vähän lepäämällä ja palauttelemalla vaihteeksi ensi viikolla. Pääsettinä uin vielä 3x400m (natural, pullis, lätpul) ja vauhdit alkoi olla jo taas parempia. Lisäksi sain ainakin jo osittain molemmin puolin hengitettyä näissä seteissä.

Ripeä vaatteidenvaihto ja duathlonin kimppuun seuraavaksi. Alle muutama kilsa juoksuverraa ja vähän fillaria ja eikun baanalle. Puolivittumainen keli oli tänään, kun oli pientä tihkusadetta ja hiukan tuultakin. Ajatuksena oli tänään rimpuilla sellainen viisi pykälää alemmilla sykkeillä kuin viikko sitten, eli pysytellä koko ajan alle anaerobisen kynnyksen. Eka juoksu ja fillari pysyikin hyvin sykespekseissä, mutta jälkimmäisessä juoksussa yritin hiukan kiristää ja meni yli anaerobisen. Mutta oli vauhtikin sitten vähän parempi, kilsat alle 4min. Reilun minuutin siis oli yllättäen nopeampi kuin viikko sitten alemmilla sykkeillä, mutta jotenkin tuntui, että sykkeet oli vähän kovemman työn takana tänään. En tiä. Huomenna kevyttä pyörittelyä jossain välissä, jos ehtii ja sitten odotellaankin vaan jumalattoman kokoista superkompensaatiota saapuvaksi kylään.

Ken arvaa kuka entinen vesipalloilija syöksyy kuvan uintistartissa Challenge Copenhagenissa kärkeen tapojensa mukaisesti (punainen selkäevä)? Sen verran voin auttaa, että kyseessä ei ole Paavo Lipponen, vaikka tiettyä samankaltaisuutta löytyykin.

Ei kommentteja: