maanantai 21. toukokuuta 2012

Viikko 20 - Välillä nihkeää-nahkeaa

Edellinen viikko oli urheilun suhteen jo jonkinlaista taiteilua ja ainakaan helpommaksi se ei kuluvana viikkona muutu. Mutta, urheillaan sen mitä ehditään ja sillä reunaehdolla edelleen, että tämän pitää olla kivaa. Turha takakireys pitää kitkeä pois jo alkumetreillä ja umpiväsyneenä on turha raahautua vetämään tempoa. Se mitään enää kehitä.

Jokatapauksessa sain männä viikolla kasaan treeniä reilut 13h ja tehoja, sekä IM-vauhteja oli taas mukana ihan omiin tarpeisiin. Välillä kulkee ja välillä taas ei, hyvin vaihtelevaa on nyt meno ja paikoitellen epätoivo valtaa mieltä.

Uinti on ollut hyvin kaksijakoista. Märkkis-uinti on ihan ok, mutta toki tarkoitus on sitä lajia parantaa vielä rutkasti jahka päästään avovesiin. Lätpul uinti sujuu edelleen suhteessa parhaiten ja jotenkin vaan siinä lähempänä 1.30/100m vauhtia liuku alkaa olla riittävän hyvää, että kaikki muutkin palikat loksahtelee paikoilleen. Nyt vaan pitäisi saada se vauhti mahdollisimman lähelle tuota :) Sen sijaan natural-uinti on edelleen aika hanurista. Tämä vielä korostuu kun yrittää uida pidempiä siivuja ja varsinkin 50m altaassa. Noh, nyt tarvii vaan todella toivoa, että Frankfurtissa saa uida märkäpuvulla. Isoimmat tekniikkavirheet tällä haavaa: 1. vartalon kierto ja loppuveto, erityisesti vasen puoli, 2. Käsiveto menee jotenkin läpi, en osaa sanoa miten ja missä menee pieleen. 3. Vartalon asento uidessa, eli selkä notkolla ja jalat upoksissa. Näitä pitäisi saada jollain keinolla nyt kuriin ja yrityksenä nyt tehdä uintitreenit suurimmalta osin freesinä, että pystyy keskittymään.

Fillari kulkee pk-vauhdeilla ja tasaisella hienosti. Ja tätä pystyy tekemään kohtuu kevyesti ilman isompaa väsymistä. Heti kun tarvii käyttää vähän enempi voimaa, alkaa vaikeudet, oli sitten kyseessä mojova vastatuuli, vittumainen mäki tai tempoveto. Tarkoitus olisi nyt ottaa vielä toukokuussa muutama mäkitreeni ja pitkislenkeilläkin pyöritellä myös nuita mäkiä mitä lähialueelta löytyy. Myös tempoja on tiedossa, josko saisi houkuteltua myös tuon vk-vaihteen esiin.

Juoksussa ollaan tarvottu paikallaan jonkin aikaa, mutta toisaalta ei ole pahasti notkahdeltukaan. Vielä on kuitenkin tekemistä, että saa juoksuvauhdit kohdilleen ja voisi unelmoida 5min/km-vauhdista Ironmanilla.

Joten, hommia on vielä jonkin verran, ettei tarvii pelätä kuollakseen kun Ironmanin starttiviivalle heinäkuun alussa kyyristyy.

Viikko 20 - Toteutunut

Ma Uinti 1h10, kestävyys
Ti Juoksu 1h15, pk
Ke ap Juoksu 35min, kevyt
Ke ip Pyörä 1h50, IM-vauhti + Juoksu 20min, IM-vauhti
To Lepo
Pe Uinti 1h, 12x100
La p Uinti 1h30, kestävyys (4x600+3x100)
La ip Pyörä 1h30, tempo + Juoksu 20min, vk
Su Pyörä 3h30, pitkis + Juoksu 20min

Yhteensä 13h15

Viikko 21 - Suunnitelma

Kova viikko, mutta ei oikein tarkkaa suunnitelmaa miten. Luovitaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimästi onnea Kaapo ja koko perhe!

Tuollainen pieni prinsessa syöksyi minunkin elämääni 14v sitten, ja puristi pienen nyrkkinsä pikkusormeni ympärille.

Ja siinä otteessa ollaan edelleen:-)

Lenkille pääsee kyllä jo nykyään vähän paremmin.
j

kaapo kirjoitti...

Kiitti, Jei. Jotenkin tuntuu nyt kaikki muu vähän toissijaiselta, mutta kyl mä tästä vielä paranen. Viimeistään 18 vuoden päästä ;)