keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Ei ihan niin kuin Usain Bolt

Sain tehtailtua kohtuu hyvän treeniryppään vuorokauden sisään, joka sisälsi kaksi uintitreeniä, reilun kahden tunnin intervalli-spinning+juoksu-kombon ja 10x200m juoksutreenin. Syynä moiseen on se, että istun tällä hetkellä Oulun junassa, jossa reenailu vaatii vähän enempi mielikuvitusta kuin mulle on ekassa jaossa annettu. Ja tuleepahan taas vähän uudenlaista ärsykettä ruholle, ettei totu liian helpolle.

Uinnit oli tosi kevyitä, eli pääsettinä tekniikka-drillit, höystettynä 500m alkuverryttelyllä ja 500m loppuverryttelyllä pulliksella. Vauhdit tosi kevyitä (lue: hitaita), eli 2min/100m.

Spinning oli kohtuu rankka setti, kun kesti 1h45min ja siinä mentiin välillä aika haipakkaa. Nestettä valui tällä kertaa vielä paljon enemmän kuin normaalisti (jos edes mahdollista) ja yllättäen ympärilläni spinning-salissa oli paljon tilaa?!?

Viimeisenä setissä oli 10x200m - setti Pirkkahallissa. Alkuverrassa (4km, 5:00/km) äijä tuntui aika jäykältä viime päivien teutarointien jäljiltä ja jäykkäähän se pääsettikin sitten oli. Juoksin 10x200 keskiarvolla 36,12s ja viimeisen kokeilin puristaa kovempaa 32,5s. Ei vaan tahdo pysyä hermotus perässä kun tikataan noin nopeeta tai sitten jotain muuta on pielessä. En nimittäin edelleenkään jäykistynyt lopussa, mutta tuntui, ettei kovempaa vaan pääse. Kyllä nyt kuvittelin, että alle 30s menee, mutta ei hyvältä näytä. Tuo oli kyllä viimeinen vetokin, jossa oli jo vetoon lähdössä huohotusta havaittavissa. Tarttis joskus kokeilla vetää täysillä ihan vaan suoraan lämmittelyn jälkeen. Parin kilsan verran jälkeen ajattelin kokeilla 20m kellotusta Pirkkahallin kennoilla. Joku sprintteri siinä tempoi 20m pätkiä 20m kiihdytyksillä telineistä. Hiippailin paikalle, kysäisin miten homma toimii ja kokeilin kerran miten toimii. Kello kertoi karua tarinaa: 2,54s. Lienee syytä mainita, että tämä sprintteri oli aavistuksen verran nuorempi sälli ja kellotteli jotain 2,2s aikoja. On tässä siis vielä rintteriksi matkaa.

3 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Huomautan kuitenkin, että ajalla 2,54s olet tässä meidän porukassa ihan Boltin luokkaa. Ei tainnut Jahakaan päästä noin kovaa ja minä olen kaukana takana.

Todelliset lahjasi alkavat olla selvillä!

kaapo kirjoitti...

Aijjaha! Niinpä tosiaan näytti olevankin, että Jaha oli kellottanut 2,58s. Vähän yllättää, kyllä tuossa nimittäin parannettavaa jäi. Alle 2,5 varmasti ja lähellä 2,4:ää luulisi olevan onnistumisen rajoissa.

jaha kirjoitti...

Juu, kaameen tuloksen pistit pöytään. Vois kuvitella, että 200 metriäkin liikahtaa sulla reilusti alle 30 sekunnin. Vai oliskohan toi 200m jo sen verran kestävyysmatka?