maanantai 8. joulukuuta 2014

Hullut tykkää pyörivästä

Yläasteen puukäsitöiden opettaja tapasi aina tokaista "hullut tykkää pyörivästä". Kävin ekaa kertaa ottamassa tuntumaa sisäpyöräilyyn Kanuunoiden ratavuorolla Pirkkahallissa, enkä voi olla kauheasti eri mieltä. Hullun hommaa, josta jollain sairaalla tavalla kuitenkin nauttii. 2h pyörimistä meni aivan yhdessä hujauksessa. Ajatuksena oli vähän tutustua tähän touhuun, ettei ala heti kärkeen hölmöilemään hanat kaakossa. Täytyy sanoa, että tosi nopeasti tuohon rytmiin pääsi mukaan, ratakuri oikealla tasolla ja tilaa oli paljon enemmän kuin kuvittelin. Ja kokeilin muutaman lyhyemmän vedonkin wattimittarilla ja totesin tuon olevan mainion ympäristön tehdä kontrolloidun tehotreenin fillarilla. Ja watit helposti sellaiset 20W korkeammat kuin trainerilla. 10min veto 251W ja sitten lyhyempiä nykäisyjä oli tälle kerralle riittävästi. Jostain noita watteja pitäisi raapia talven aikana lisää plakkariin. Eihän noilla määrillä vielä tällainen 67 kiloinen rääpäle kuuhun pääse.

Sen verran tuli silti passailtua, että energiaa riittäisi myös 2h trainer-juoksu treenille tuohon perään. Setti meni 30+10 sarjoissa kolme kertaa. Fillariosuudet aina kevyesti pyöritellen ja selkeästi alle aerobisen kynnyksen. Juoksut kaksi ekaa kiihtyvästi ja viimeinen vuorotellen 300m kovaa / 300m palautellen. Ekassa juoksussa jalat tosi lyjyiset, mutta pikkasen loppua kohden alkoi jalat aueta.

Mainio setti kaikenkaikkiaan, mutta veti kyllä kropan illalla koomaan. Täysin vetämätön olo ja hiukan muutenkin kroppa sekaisin. Tänään oli jo normaali olotila, mutta sen verran on työ-treeni kuormitus ollut rajoilla ja kroppa on antanut vinkkejä jo viimeiset 2 viikkoa, että tämä viikko otetaan nyt kevyemmin ja jätän jalkapuntit kokonaan pois. Nythän olen tehnyt jalkapunttia kaksi kertaa viikkoon ja päälle trainerilla yksi tehotreeni, joskus jopa kaksi. Se on ollut vähän liikkaa. 2+1 näyttäisi juuri ja juuri menevän tällä ruholla kunhan vaan malttaisi määrän kanssa ja muu treeni kevyttä. Ja sitähän ei aina jaksa.

2 kommenttia:

Markus kirjoitti...

Aika paljon nupille helpompaa on vk-vetoja tehdä tuolla radalla kuin trainerilla. Luontaista vaihteluakin tulee vetoon kuten ulkona vs. trainerin viivasuora wattikäyrä.

251w / 3,75w/kg mikään huono startti ole talvikauteen kun et sivusta kattellen mitään all out vetoa tehnyt missään vaiheessa.

kaapo kirjoitti...

Jep, ehdottomasti niin usein tuonne kun pääsee talvella. Aikainen herätys on ainoa miinus. Ei ollut all out, mutta en usko, että merkittäviä määriä lisää watteja olisi ollut vielä hihassa. Toivotaan että alkaa watit tarttumaan kun saa punttikauden ohi ja keskittyy enempi wattitreeneihin.