sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Pientä kehitystä

Viime viikon palauttelin ruhoa ja sain kuin sainkin pidettyä muutaman lepopäivän ja tunnit 9h:ssa. Lepo ja keventely on minulle pirun vaikeeta ja yleensä heti lepopäivien jälkeen ei edes kulje mihinkään. Työstressihän tyypillisesti kasvaa exponentiaalisesti kohti joulua, eikä poikkeusta tule tänä vuonnakaan.

Tällä viikolla sitten tein muutaman uintitestin: 1k märkkäri ja CSS-testi. Märkkärillä lähes minuutin parannus ja 400m naturaliin 30s parannus 2kk aikana. Eihän näillä mun ajoilla edelleenkään vielä kuuhun pääse, mutta tämä on jo hyvä alku. Tällä kertaa olen yrittänyt saada yliotetta uintiin uimalla viikottain 3krt ja kerta viikkoon 9x400m treeni kiihtyvänä, mutta hyvin rauhallisella vauhdilla, vähemmän lättäreitä, ei pullista ja kovia tehotreenejä ei ollenkaan. Niiden aika on sitten keväällä. Ja hei, tekniikkani on edelleenkin perseestä, joten sieltä löytyy vielä paljon sekunteja.

Tällä viikolla palasin myös jalkapuntteihin (2krt) joita olen nyt tehnyt osassa liikkeitä maksimivoimanomaisesti (6 toistoa)ja osa liikeistä pidempinä ja kevyemmin (10 toistoa). Myös punttisalilla on kehitystä tapahtunut, erityisesti prässissä ja jalkojen ojentajissa joita on jauhettu maksivoimatyyppisesti. Lisäsin tällä viikolla jalkapuntin sekaan räjähtäviä hyppyjä, kolme erilaista liikettä, josko saisi tuon juoksun taantumisen loppumaan. Se nimittäin on tässä punttailussa se huono puoli, että iskee juoksuun negatiivisesti. Ja vielä kun en ole juossut kovinkaan paljoa (tälläkin viikolla 50min pk-mattolenkki ja nyt sunnuntaina 3x10min 5h yhdistelmätreenin osana), niin juoksun on kyllä nyt masentavan huonon tuntuista. Aionkin nyt joulukuun jälkeen pistää maksimitreenit naftaliiniin ja siirrän sen ylläpitoon, sekä tilalle trainer-wattitreeniä ja juoksua. Tarttis pitää myös joka viikko yksi hapettava pitkä lenkki mukana. Tälläkään viikolla sellaista ei ollut, vaan viikon pitkä lenkki (4,5h tänään sisälsi tehoja fillarilla ja sitten yhdistelmää, jossa juoksuosuudet aerobisella kynnyksellä ja rainerit kevyemmin).

Joulupukki kävi tänä vuonna vähän aikasessa ja kokeilin uusia X-Bionicin vermeitä tänään (fillarihousut ja -paita). Oli muuten sairaan hyvän tuntuiset ja niin hyvännäköiset, että Tapilta valui kuola koko sen ajan kun pyöri tänään Pirkkahallin tartania ympäri.

Tällä viikolla 14h ja jos saisi jotenkin saman verran ensi viikollakin.

Ei kommentteja: