sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Juoksu nostaa päätään

Jouluviikon treenit meni enempi ja vähempi  perheen ehdoilla ja mitään hirveitä treenimättöjä ei vaan saanut mitenkään järkevästi sovitettua. Sentään sain 13h kasaan, eli onhan se jonkinlainen torjuntavoitto. Uintia oli nyt vähän vähemmän, mutta ihan kohtalainen fiilis pysyi edelleen uintitreeneissäkin. Kyllä tuo 8-9x400 kerta viikkoon on minulle edelleenkin sellainen treeni, että vaikka kuinka hiljaa sitä ui, niin aina on puolivälin jälkeen vaikeeta.

Fillari painottui tänne loppuviikkoon ja kaikki Shivin päällä, osa trainerilla ja osa Pirkkahallin ympyrää pyörien. Aerobisen kynnyksen watit tuntuis nousseen jonkin verran, mikä onkin se tärkein juttu Ironmania silmälläpitäen, anaerobista/ftp:tä en ole uskaltanut hetkeen testata. Pitäis varmaan, mutta se on aika ikävä testi tehdä rainerin päällä. Tarkoitus tehdä testi alkuvuoteen ja muutenkin alkaa pikkuhiljaa pidentämään näitä vetoja ja siirtyä myös ensi viikon jälkeen puntilla kestovoimaan ja ylläpitoon.

Juoksu alkoi yllättäen tällä viikolla tuntua kaamoksen jälkeen hiukan paremmalta, vaikka edelleenkään en ole paljoakaan juossut ja ruho ei oikein tällä hetkellä siedä vk-juoksua. Alkuviikosta tuli kyllä muutama juoksulenkki tehtyä, kun ne on ainoat joita pystyy järjestelemään kun on kyläilemässä.

Viikon mukavin setti oli tänään Pirkkahallissa (4,5h). Alkuun 2h Kanuunarallia kenttää ympäri ja porukkaa oli seiskalta rivissä taas ihan kiitettävästi. Otin tällä kertaa vähän lyhyempiä vetoja ja vastaavasti enempi watteja pelissä, eli 10min 252W ja 2x5min 281, 284W. Lisäksi kokeilin treenin alkuun ja loppuun aerobisen kynnyksen watteja ja ne pyörivät 190W ympärillä (194W alussa ja 187W vetojen jälkeen lopussa). Trainerilla nuo aerobisen kynnyksen watit näyttää olevan aika lähellä mitä saan Pirkkahallin tartanilla. Korkeimmissa wateissa onkin sitten sellainen 20W eroa. Tähän päälle sitten 2,5h trainer+juoksu settiä. Raineri-osuudet aina palautellen ja juoksut sitten 2-3k pk1 (5.007k), pk2 (4.30/k, okei meni vähän yli kynnyksen), vk1 (4.15/k). Ja juoksu tosiaan tuntui pitkästä aikaa ihan hyvälle. En tiedä mistä johtuu, mutta oon ottanut tuonne maksimivoimapuntin sekaan sellaisia räjähtäviä hyppyjä ja loikkia, sekä yrittänyt juosta aina vähän pyörän päälle. Liekö noista ollut apuja.

Ei kommentteja: