tiistai 3. joulukuuta 2013

Hienosäätöä

Jaahas, pari viikkoa on isketty päätä petäjään ja taas on hienosäädön paikka. Olin unohtanut tuossa voiman hankinnassa muutaman perusjutun, jotka tuli vähän niinkuin kantapään kautta opittua. Eka juttuhan on se, että voimatreeni ei oikein tartu väsyneeseen lihakseen, vaan pitää olla levännyt. Toinen juttu on se, ettei kannata tehdä lihasvoimaa kahtena peräkkäisenä päivänä. Ei ainakaan minun jaloilla. Ei vaan pysty. Viilasin siis viikkorunkoa sellaiseksi, että teenkin maanantaina uintitreenin jälkeen tuon jalka & fillaritreenin. Keskiviikkona sitten yläkropalle lihasvoimaa ihan omana treeninään ja torstaina vk-juoksu yhdistettynä lihaskuntotreeniin. Ensin kolme viikkoa sellaisella core lihaskuntopiirillä maustettuna ja sen jälkeen yritetään siirtyä juoksuspesifisempään lihaskuntosettiin, eli loikkaa laatikoiden päälle hyppyjä ja sen sellaista akrobatiaa. Katotaas nyt sitten miten nämä toimii.

Lisäksi on lisätty ohjelmistoon jo nopeustreeniä juoksussa, eli drillejä ja kakssatasia, sekä fillariinkin on otettu sellaista lyhyttä terävää ja ensi viikolla otetaan vähän korkeampaa kadenssiakin kuvioon mukaan. Alkaa vaan olla niin paljon näitä rautoja tulessa (voiman hankinta, uinti, juoksunopeus), että ei oikein tahdo enää pystyä joka treeniin palautumaan freesiin tilaan. Viime viikon lopulla alkoi esimerkiksi jo väsy painaa ja piti sen takia tämä alku viikko ottaa vähän kevyemmin. Tänään sentään kävin Pirkkahallissa rempomassa muutaman tonnin ja kakssatasen. Tonneissa ei vauhti päätä edelleenkään huimannut, mutta lyhyemmät vedot sentään alkaa lähteä jo kohtuu terävästi ja rennosti. Nyt pari päivää kevyemmin vielä ja sitten pidennettynä vkonloppuna vähän enempi raittonia.

2 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Mietipä sellaista hienosäätöä, että olisiko satasten juoksu fiksumpaa kuin kaksisatasten.
Pääsee kovempaa ja vähemmällä rasituksella ja on enemmän poikkeavaa normaalista treenistä.

kaapo kirjoitti...

Itseasiassa tänään hallilla mietinkin että ottaisi satasia ohjelmaan. Eli olis torstaina niitä nelisatasia kuntopiirin kera ja lauantaina satasia trainerin kera. Tarvii miettiä vähän millaisella speksillä niitä alkaisi runttaamaan ...