lauantai 9. marraskuuta 2013

Rautaa rajalle

Tämä viikko on muuten mennyt treenien osalta pelastusarmeijalle, mutta tänään oli sentään mukava setti. Ensin hinauduin Hervannan bunkkeriin uimaan vajaan tunnin verran. Sitten alkuviikon en ole taas hallille päässyt ja kappas vaan kun olikin heti vaikeeta, Uin hyvin tekniikkapainotteisen uinnin, jossa yhden käden uintia, kylkiuintia, kellumista, potkuja, muutama rapsakka viiskymppinenja jonkun verran matkavauhtia lätpull-avustuksella.

Heti perään siirtyminen Poltteelle, jossa Late viritteli minulle, Petelle ja Panostajalle sellaisen parin tunnin lihaskuntotreenin, jossa tarkoituksena oli keskittyä opettelemaan perusliikkeet oikealla tekniikalla. Ja tulihan siinä sivussa treenattuakin. Ainakin persikka-osasto huuti hoosiannaa jo alkuverran jälkeen. Alkuun otettiin erilaisia kyykkyjä: etu-, taka- ja valakyykky. Viimeinen oli kyllä aika vittumainen otus. Seuraavaksi olikin sitten tutustuminen maastavetoon, joka sekin tuntui kyllä vähän jokapuolella ruhoa. Loppuun vielä tempauksen ja työnnön hiomista. Tehtiin hyvin lyhyitä sarjoja (3-6) ja ajatuksena olisi siis tällaisia juuri tehdäkin, eli hermotuksen ja voiman kehittäminen ilman merkittävää lihasmassan lisäystä. Jos nyt jo on ruho kuin mailalla hakattu, niin mitähän se on huomenna?

Kainonan toiveena on siis loppuvuosi saada mahtumaan 3 kertaa viikkoon lihaskuntoa, kuitenkin niin, että yksi on liitetty uinnin yhteyteen ja enempi yläkroppaa ja keskikehoa. Kaksi sitten jalkaosastolle ja sinne sotketaan fillaria (trainerilla tai spinning-pyörällä) väliin.

Nyt alkaa jo ohjelmoimaton liikkuminen riittää ja ensi viikosta olisi tarkoitus saada vähän suunnitelmallisuutta tekemiseen. Yritän laittaa siitä jotain paperillekin, niin pakottaa vähän miettimään.

5 kommenttia:

pjh kirjoitti...

Pystyitkö siis tekemään valakyykyn ihan painojen kanssa??

Anonyymi kirjoitti...

Ihan tempaukseen asti ei päästy tällä malmin nöyryyttämiskeikalla mutta siis RINNALLEVETOA tahkottiin menestyksekkäästi.

Coach L

kaapo kirjoitti...

Niin olikin rinnalleveto, eikä tempaus. Mitähän schaissea mä jauhan. Valakyykky meni muistaakseni 20kg tangolla, jossa kympit päissä, tai sit pelkkä tanko. Jokatapauksessa oli helpompaa painoilla kun kepillä. Tosin, ei montaa kiloa olisi tarvinnut lisätä ja olis tullut rumaa jälkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Älä kerro muille mutta painona pelkkä tanko valakyykyissä.

-L

kaapo kirjoitti...

Joo, ollaan tästä ja muistakin painoista ihan hissukseen. Ei kestä päivänvaloa.