keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Mättöä

Alkuviikosta siis suunnitelmissa oli pientä määrämättöä, eli pk-ruiske hanuriin ennen varsinaista IM-jaksoa. Maanantaina ensin aamusta uintia Vihnuksessa sellaisen 1h15 verran. Uitiin Teemun kanssa ensin 6x300m vähän reippaammin, osan tulin peesissä osassa jäin auttamattomasti jälkeen. Pidettiin palautukset kohtuu pitkinä, mutta pikkasen oli taas vauhdit parantuneet, joten olisko noista vähän kovemmista jotain hyötyäkin. Loppuun vielä hyvin kevyesti (ja hitaasti) 750m lenkura.

Välillä safkat huiviin ja muutaman tunnin lepi ja sitten Pyhäjärven lenkki (27km) juosten. Johan oli karsea kulku. Oli varmaan monen asian summa, mutta aika poikki olin kun kaarsin kotipihaan. Tässä muutama taudinaiheuttaja: liian vähän nestettä, hiukan lämpimämpi keli (ei kuitenkaan helle), kohtuu pitkä uinti aamusta, Joroinen viikko sitten ja liian kova vauhti (lähes 5min per km) mulle. Yritin imuroida safkaa naamariin sen minkä kerkesin, sillä seuraavana aamuna oli tiedossa jo Nässyn kierto fillarilla.

Koukkasin Teemun kyytiin raviradan kyljestä ja alettiin hiljakseen tiputella kohti Murolen kanavaa. Jalka tuntui petollisen hyvältä. Noh, sitä lystiä kestikin reilun tunnin. Sen jälkeen alkoikin vasen pakara kinnaamaan aluksi pikkasen ja pikkuhiljaa alkoi säteilemään takareiteen ja koko jalkaan. Tätä samaa on ollut silloin tällöin tänä kesänä ja se on tupannut katoamaan seuraavaan lenkkiin mennessä pois. Noh vihdoin kurvattiin kanavan kioskille noin parin tunnin kohdilla ja vedettiin välitankkaus koneeseen (kuvassa oleva hamppis-kokis kombo). Aika kivasti meni tämä mättö jäseniin, sillä Murolen jälkeen kintut ei toimineet enää huonostikaan. Pirkan pyöräilystä tuttu mäkiosuus oli taas totutusti tervan juontia ja pakara-alaselkä alkoi taas pikkuhiljaa jomottamaan. Terälahdesta alkanut tasainen siivu sitten kulki taas vaihteeksi hyvin ja mitä lähemmäksi tultiin Tamperetta, sitä enempi jomotus vaimeni ja lopulta katosi. Jokatapauksessa ehdin jo vannoa, että muutaman viikon lihaskuntokuuri on nyt paikallaan, kun sitä on tullut viime viikot laiminlyötyä. Saadaan ruoto taas suoraan ennen kuin nitkahtaa Annala kunnolla sinne kuuluisaan perätilaan.

Sen verran freesi olo oli kotona, että juoksin vielä 15min transujuoksua ja vaikkei meno ihan notkealta tuntunutkaan, niin vauhti yllättäen oli tosi hyvää. Tästä saatiin summattua 4h15+15 treeni.

Tämä päivä onkin sitten palauteltu ja vain kevyt uinti (45min), joka tuntui odotetun paskalle niin kuin ainakin mulla aina kunnon määrämätön jälkeen kun kroppa on väsynyt. Päälle kevyt lihaskuntopiiri (35min) ja illalla venyttelyt. Aloitettiin nyt tuo lihaskuntokuuri kevyesti ja kiristetään pikkuhiljaa.

Ei kommentteja: